Zălăuanul Rareş Bălean vrea titlul balcanic cu naţionala de volei

După ce a scris istorie cu echipa naţională de juniori a României, obţinând calificarea la Campionatul European după o pauză de 28 de ani, voleibalistul Rareş Bălean speră să obţină luna aceasta titlul balcanic cu reprezentativa ţării noastre

Voleibalistul Rareş Bălean, sportiv cu dublă legitimare la CSS – VM Zalău, se află în această perioadă într-un stagiu de pregătire la Izvorani cu echipa naţională de juniori a României. Sportivii antrenaţi de selecţionerul George Grigorie se pregătesc pentru Campionatul Balcanic, programat în perioada 16- 20 iulie, la Izvorani, iar pe lângă naţionala ţării noastre vor mai participa Turcia, Bulgaria, Moldova, Grecia şi Serbia. „Pregătirea decurge bine şi avem condiţii foarte bune de antrenament, masă şi cazare. Scopul nostru la această competiţie este câştigarea medaliilor de aur, pe care sper să le şi obţinem”, ne-a declarat Rareş Bălean.
Voleibalistul zălăuan a fost dorit în această vară la Steaua Bucureşti, formaţie antrenată tocmai de selecţionerul George Grigorie, după ce în sezonul trecut, Bălean a evoluat foarte puţine minute pentru echipa antrenată de Aurel Vlaicu.
Considerat unul dintre cei mai talentaţi juniori pe care-i are în acest moment CSS Zalău, Rareş Bălean a făcut parte în luna mai din naţionala care, după o pauză de 28 de ani, a obţinut calificarea la Campionatul European de volei, programat în perioada 29 august – 6 septembrie, la Brno (Cehia).
La ediţia de anul trecut a Campionatului Balcanic de volei, naţionala de juniori a obţinut medaliile de bronz, după ce a câştigat finala mică cu scorul de 3 – 0 împotriva Bulgariei.

Leave a Comment