Zălăuanul Rareş Bălean, tot mai aproape de Campionatul European de volei

Echipa naţională de volei (Under 20) a României a ajuns în turneul final din cadrul calificărilor la Campionatul European, competiţie programată în perioada 2 – 10 septembrie. Naţionala pregătită de Ovidiu Macarie, fost antrenor la Remat Zalău şi Daniel Săvoiu, în lotul căreia se află doi componenţi ai echipei Volei Municipal Zalău, a înregistrat două victorii şi o înfrângere în cadrul turneului desfăşurat la finalul săptămânii trecute. Pentru această acţiune, în lotul României a fost convocat şi zălăuanul Rareş Bălean, trăgător secund al echipei Volei Municipal şi coordonatorul Filip Constantin, transferat în vara acestui an de la Steaua Bucureşti.
Repartizată în Grupa A, alături de Rusia, Croaţia şi Israel, România a pierdut primul meci cu scorul de 1 – 3 în faţa reprezentativei Rusiei, dar a câştigat cu 3 – 0 disputele cu voleibaliştii croaţi şi cu cei din Israel.
În urma acestor rezultate, România ocupă locul doi în grupă, după Rusia, care este calificată deja la Campionatul European. Pentru România urmează ultimul turneu dinaintea calificărilor, la care vor participa cele şapte echipe situate pe locul secund în cele şapte grupe, plus echipa de pe locul trei cu cel mai bun punctaj.
Turneul de calificare este programat în perioada 7 – 10 iulie, iar cele opt participante vor fi împărţite în două grupe. La Campionatul European din această toamnă se vor califica ocupantele primului loc din cele două grupe, plus echipa de pe locul doi cu cel mai mare număr de puncte.
Lotul României: Nanat Savan, Eduard Catrina, Filip Constantin, Rareş Bălean, Andrei Crişan, Robert Silaghi, Alexandru Ionescu, Florian Bartha, Radu Dediulescu, Adrian Aciobăniţei, Tudor Magdaş şi George Gavriz. Antrenori: Ovidiu Macarie şi Daniel Săvoiu

Leave a Comment