Zălăuanul Rareş Bălean, în lotul României pentru Jocurile Mondiale Universitare din Taipei

Rareş Bălean, unul dintre cei mai promiţători voleibalişti din municipiu, a avut o evoluţie remarcabilă în sezonul trecut al Diviziei A1. Prestaţiile sale au atras şi atenţia selecţionerului Dănuţ Pascu, acesta convocându-l pe Bălean în lotul naţional al României care va participa la Jocurile Mondiale Universitare.
„Sunt bucuros că am fost convocat la lotul naţional, mai ales că este prima experienţă de acest gen la care am ocazia să particip. Sunt convins că va fi o experienţă frumoasă”, ne-a declarat Rareş Bălean.
„Practic, Rareş Bălean s-a autopropus la lotul naţional prin evoluţia pe care a avut-o la finalul ediţiei trecute de campionat. A făcut un joc foarte bun şi a crescut în valoare. Bălean este un jucător care dă dovadă de multă seriozitate, iar acest lucru este foarte important. Mă bucur că selecţionerul Dănuţ Pascu s-a gândit şi la Bălean pentru Jocurile Mondiale Universitare”, a precizat şi antrenorul Marian Constantin.
Lotul naţional universitar se va reuni în data de 25 iulie, la Craiova, unde se va pregăti până în data de 16 august. O zi mai târziu, voleibaliştii pregătiţi de Dănuţ Pascu vor pleca spre Taipei (Taiwan), localitatea în care, în perioada 17 – 31 august, este programată ediţia a 29-a a Jocurilor Mondiale Universitare.
Jocurile Mondiale Universitare sau Universiada reprezintă a doua cea mai importantă competiţie din lume, după Jocurile Olimpice. România a fost gazda a două ediţii: Universiada de iarnă din 1951 (Poiana Braşov) şi cea de vară, din 1981 (Bucureşti). În 1953, Bucureştiul a fost gazda Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor.
Delegaţia României care va participa la Universiada din Taipei va cuprinde 120 de persoane, sportivii români urmând să evolueze la 11 ramuri sportive: atletism, haltere, tenis de masă, volei, înot, sărituri în apă, gimnastică, baschet, scrimă, polo şi judo.

Leave a Comment