Zălăuanul Petru Bologa, veteranul Campionatului Naţional de tenis de câmp

În ciuda vârstei pe care o are, aproape 77 de ani, zălăuanul Petru Bologa mânuieşte foarte bine racheta de tenis, chiar dacă s-a apucat destul de târziu de acest sport, în ’64, pe vremea când era profesor de sport la Liceul nr.1 din Zalău, actualmente Colegiul Naţional „Silvania”. Ultima competiţie la care Bologa şi-a uimit atât adversarii, cât şi spectatorii prezenţi a fost Campionatul Naţional de tenis de câmp rezervat seniorilor cu vârste peste 35 de ani. Turneul a avut loc la Bacău, iar Petru Bologa a fost cel mai vârstnic participant, concurând la categoria +75 de ani, unde s-au înscris şase concurenţi. În primul meci, zălăuanul l-a învins în două seturi, 6 – 3, 6 – 2 pe Corneliu Boureanu, de la Tenis Club Caralulis Bucureşti, în ciuda faptului că adversarul său este cu aproape doi ani mai tânăr. Bologa s-a oprit, însă, în semifinale, pierzând cu scorul de 1 – 6, 0 – 6 în faţa lui Florin Galu, legitimat la Dinamo Bucureşti. Categoria +75 de ani a fost câştigată de albaiulianul Szakacs Emerik.

La Campionatul Naţional de la Bacău au fost prezenţi peste 60 de sportivi, iar Petru Bologa a reprezentat Palatul Copiilor din Zalău, unde îşi desfăşoară, în continuare, activitatea, chiar dacă este pensionar. Pregăteşte copii pentru performanţă, aşa cum a făcut-o în cei peste 35 de ani, iar 15 din cei care au trecut prin mâna lui practică sau predau tenis în Statele Unite ale Americii. Cel mai cunoscut nume este Călin Ciorbagiu, antrenorul Monicăi Niculescu.
Pentru Petru Bologa a fost al doilea turneu din acest an, primul concurs fiind „Altius Tennis Cup”, desfăşurat la începutul lunii trecute, la Bucureşti, unde zălăuanul s-a clasat tot pe poziţia a treia la categoria +75 de ani.

One Thought to “Zălăuanul Petru Bologa, veteranul Campionatului Naţional de tenis de câmp”

  1. Anonim

    +75 de kilograme???

Leave a Comment