Zălăuanul Paul Magdaş, pentru a doua oară consecutiv vicecampion naţional la box

Paul Magdaş a fost reprezentantul Clubului Sportiv Municipal Zalău la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat tineretului, ce a avut loc la Bacău. Câştigător al Cupei României şi meadaliat cu argint în 2018, sportivul  pregătit de Adrian Popuţea a făcut o figură frumoasă şi la ediţia din acest an. Cap de serie la tragerea la sorţi în cadrul categoriei plus 91 de kilograme, Magdaş a învins în primul meci un sportiv din Alba-Iulia, pe Ioan Reil Bolca, prin abandon în repriza a doua.

Semifinala i-a adus zălăuanului un adversar mai puternic, pe Csizer Mark, de la Gym Mar Strong Oradea. Accidentat la unul dintre degetele mâinii stângi, cu care a boxat umflat şi în primul meci, Magdaş nu a abandonat lupta, ba chiar a reuşit o victorie în faţa orădeanului, ajungând în finala categoriei alături de Ştefan Latescu, sportiv legitimat la Scorpionul Iaşi.

Din cauza accidentării, sportivul pregătit de Adrian Popuţea nu a mai putut boxa şi în finala categoriei, Latescu, al căruia antrenor i-a descoperit pe Cătălin Moroşanu şi Sebastian Ciobanu, devenind campion naţional. De emnţionat că Latescu practică în paralel şi kick-boxing, unde este vicecampion mondial.

„Obiectivul clubului a fost îndeplinit, dar ne-am pregătit specific în ultimele două luni pentru această finală. Nu este ruptură la deget, dar medicul ne-a recomandat o perioadă de repaus”, a declarat Popuţea.

Pentru secţia de box de la CSM Zalău urmează Campionatul Naţional Feminin, unde clubul zălăuan va participa cu 12 sportive.

 

 

 

 

Leave a Comment