Zălăuanul Dan Chiş a devenit în premieră campion mondial la karate shotokan

Devenit anul trecut, în premieră, vicecampion mondial la karate shotokan, zălăuanul Dan Chiş, antrenorul clubului CS Dani-San, a reuşit să câştige în acest an titlul mondial la categoria masters (41 – 45 de ani), în proba de kata individual. Ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Karate Shotokan a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Polonia. 11 participanţi s-au înscris în acest an la categoria la care a participat şi zălăuanul, dintre care doi turci, doi români, un francez, un ucrainean şi cinci polonezi.
Evoluţia zălăuanului Dan Chiş a fost peste aşteptări, iar titlul mondial obţinut în premieră este unul extrem de important, mai ales că în finală, antrenorul clubului Dani-San a trecut chiar de un polonez, Piotr Czelen, în faţa căruia s-a impus cu scorul de 4 – 1.
„Sunt foarte satisfăcut că am obţinut acest titlu mondial. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la un astfel de rezultat, iar satisfacţia este cu atât mai mare cât obţii o astfel de performanţă. În finala cu sportivul din Polonia am avut ceva emoţii, îmi era frică de partea de arbitraj, având în vedere că era sportiv al ţării gazdă, dar, până la urmă, a ieşit bine pentru mine”, ne-a declarat Dan Chiş, căruia i-a fost „furat” anul trecut titlul mondial, după ce arbitrii au considerat că finala a fost câştigată de un sportiv din Georgia.
Dan Chiş a urcat pe podium şi în proba de kata echipe, echipa României fiind medaliată cu bronz.
De la Clubul Sportiv Dani-San au mai fost prezenţi trei copii: Andrei Chiş (fiul antrenorului Dan Chiş), Darius Goron şi Andrei Creţ, care au reuşit să treacă de primele două tururi.
De menţionat că Dan Chiş a devenit anul trecut în premieră şi campion european în proba de kata individual.
Delegaţia României prezentă în Polonia a avut şi sportivi din Şimleu Silvaniei, reprezentând cluburile CS Omega Şimleu Silvaniei şi Clubul Copiilor din localitate. Marius Ilinca a obţinut cel mai bun rezultat, sportivul pregătit de Gheorghe Pop devenind vicecampion mondial în proba de kumite WKF, la categoria plus 65 de kilograme minicadeţi. Acesta a fost la un pas de a urca pe podium şi în proba de kumite shobu-ippon, clasându-se pe locul patru la final.
O evoluţie foarte bună a avut şi Paula Radu, care a fost dublă medaliată cu bronz la kata individual şi la kumite echipe.
„Vreau să-i felicit pe ambii sportivi, fiindcă au obţinut rezultate foarte bune. Mulţumesc celor care au făcut posibilă această deplasare, în special Primăriei Şimleu Silvaniei, dar şi unor pesoane care ne-au susţinut financiar în această deplasare”, a declarat Gheorghe Pop.
La ediţia din acest an a Campionatului Mondial din Polonia au fost prezenţi 974 de sportivi din 38 de naţiuni, care s-au întrecut în 1852 de porbe.

One Thought to “Zălăuanul Dan Chiş a devenit în premieră campion mondial la karate shotokan”

Leave a Comment