Zălăuanul Cristian Man, portar de rezervă la Dinamo Moscova

În ciuda faptului că are doar 18 ani, portarul Cristian Man a fost inclus de antrenorul portughez Paulo Sergio în lotul campioanei CFR Cluj, pentru cantonamentul din această iarnă. În stagiul de pregătire din Spania, care a început în 10 ianuarie, se află 25 de fotbalişti de la clubul feroviar, Cristian Man fiind al treilea portar, după Eduard Stăncioiu şi Mario Felgueiras. „Mă simt foarte bine în cantonamentul echipei de seniori, chiar dacă este mult de muncă. Nu pot decât să fiu mândru că am fost inclus în lot pentru cantonamentul din această iarnă. Trebuie să mă pregătesc cât mai bine şi să aştept ca într-o zi să îmi vină şi mie rândul să apăr poarta CFR-ului”, ne-a declarat portarul zălăuan.

În stagiul de pregătirel de la Marbella se află şi formaţia rusă, Dinamo Moscova, pregătită de românul Dan Petrescu, iar luni după-amiaza, echipa „Bursucului” a susţinut un amical cu spaniolii de la Malaga. Pestrescu nu a avut la dispoziţie pentru acest amical decât un singur portar şi, cum CFR Cluj a susţinut în acelaşi timp, pe terenul alăturat, un antrenament, antrenorul român l-a „împrumutat” de la formaţia feroviară, pentru meciul cu Malaga, pe zălăuanul Cristian Man. Tânărul portar s-a conformat şi a luat loc pe banca ruşilor, însă „Bursucul” nu a luat loc lângă Cristian Man, dorind să privească meciul din tribună. „Am fost luat prin surprindere, dar pentru mine a fost o nouă experienţă, chiar dacă a fost doar ceva de moment”, a precizat Man.
Cristian Man a fost inclus în lot de antrenorul Paulo Sergio şi pentru partida pe care CFR Cluj a susţinut-o în toamna anului trecut, în deplasare, la Manchester United.
Vă reamintim că portarul Cristian Man a început fotbalul la Viitorul Zalău, sub comanda antrenorului Daniel Sabou, de unde s-a transferat la juniorii clubului LPS Banatul Timişoara, cu care a devenit campion naţional. La scurt timp a ajuns în atenţia clubului CFR Cluj, la care este legitimat de trei ani.

(foto: Andrea Cantor/Zoltan Cantor)

One Thought to “Zălăuanul Cristian Man, portar de rezervă la Dinamo Moscova”

  1. Stefan Zay

    Felicitari Cristi……………am fost acolo la primul trofeu din cariera ta, la Satu Mare, cand dupa 3-0 cu Universitatea Cluj, colegii tai scandau: Cristi Man….apara ca Dukadam………….mult succes copile in continuare!

Leave a Comment