Zălăuanul Andrei Roşca, blocat în semifinalele Campionatului Naţional de Box din cauza Coronavirusului

Clubul Sportiv Municipal Zalău l-a avut ca reprezentant la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box pentru tineret pe Andrei Roşca, sportiv pregătit de Adrian Popuţea. Competiţia s-a desfăşurat la Giurgiu, începând cu data de 9 martie, iar fazele finale urmau să se desfăşoare duminică, 15 martie.
Andrei Roşca, care avea un palmares de 23 de victorii în 28 de meciuri, a participat la categoria 81 de kilograme, unde au fost zece participanţi, iar zălăuanul a avut o evoluţie notabilă. În sferturile de finală, Roşca a reuşit chiar o victorie înainte de limită în faţa unui sportiv din Târgovişte şi urma partida din semifinale, împotriva lui Robert Sefer, de la Giurgiu. Însă, situaţia creată şi în România din cauza epidemiei de Coronavirus, a întrerupt fazele finale ale Campionatului Naţional de Box pentru tineret, acestea urmând să se desfăşoare la o altă dată ce va fi stabilită de Federaţia Română de Box. Poate fi luată în calcul şi schimbarea locului de desfăşurare a meciurilor rămase de disputat în cadrul acestui eveniment.
„Datorită problemelor cauzate de răspândirea Coronavirusului şi în ţara noastră, Campionatul National de Tineret de la Giurgiu a fost amânat pentru o dată ce se va stabi ulterior. În ultimele zile era voie sa intri cu sportivul în sală înainte cu şase, şapte meciuri pentru încălzire, dar competiţia s-a desfăşurat fără public. La categoria 81 de kilograme au fost înscrişi 10 sportivi şi am ajuns cu Andrei Roşca până în semifinale. Cred ca se va reprograma din această fază. Nu se ştie data şi locaţia unde se vor continua”, ne-a declarat antrenorul Adrian Popuţea.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box pentru tineret au fost prezenţi 150 de sportivi, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.
De menţionat că Andrei Roşca are asigurată medalia de bronz, obiectivul CSM-ului fiind, de altfel, obţinerea unei medalii.

Leave a Comment