Zălăuanul Andrei Brisc, abandon în sferturile „Naţionalelor” de tenis de câmp

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de tenis de câmp rezervat sportivilor cu vâsta de 16 ani a avut loc săptămâna trecută, la Bucureşti. A fost ediţia de iarnă, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis, la care a participat şi zălăuanul Andrei Brisc, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău.
Tenismenul pregătit de Constantin Carp a evoluat atât la simplu, cât şi la dublu. În prima probă, Brisc s-a calificat direct pe tabloul principal, unde l-a avut ca adversar în primul tur pe Filip Ioan Ceară, de la Club Sportiv Mamaia-Idu. Zălăuanul a condus atât în primul set, cât şi în al doilea, dar a pierdut disputa în cele din urmă. Brisc a condus cu 5 – 3 în primul set, pe care l-a pierdut cu 7 – 5 în final, iar în al doilea a avut 3 – 1, cedând apoi cu 3 – 6.
„E greu să aspirăm la o medalie, atât timp cât în primii zece sunt sportivi mult mai bine pregătiţi şi joacă între ei aproape la fiecare final de săptămână. Brisc nu are la Zalău decât adversari mai mici decât el cu care se poate pregăti. Nici condiţiile de pregătire pe care le avem noi nu se compară cu cele pe care le au sportivii din alte judeţe”, a precizat antrenorul Constantin Carp.
Evoluţia sportivului de la CSM Zalău a fost mai bună la dublu, unde l-a avut ca partener pe timişoreanul Mihai Vasii-Kola. Cei doi au dispus în primul tur cu scorul de 6 – 7, 7 – 6, 10 – 6 de constănţenii Filip Ioan Ceară şi Adrian Bejenariu, dar au fost eliminaţi prin abandon în sferturile de finală de bucureştenii Cezar Creţu şi Matei Georgescu.
Un al reprezentant al CSM Zalău, Eric Verdeş, a participat la începutul acestui an la Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă 12 ani. Tenismenul zălăuan a evoluat doar în proba de simplu, în calificări, unde a pierdut cu scorul de 2 – 6, 4 – 6 în faţa bucureşteanului Alexandru Givan, de la Sportul Studenţesc.

Leave a Comment