Zălăuanul Adrian Gontariu va evolua, din nou, în Polonia

La finalul sezonului 2011 – 2012, universalul zălăuan a devenit campion cu formaţia poloneză Asseco Resovia Rzeszow

După ce a câştigat eventul în sezonul trecut cu Tomis Constanţa, voleibalistul zălăuan Adrian Gontariu va evolua, din nou, în sezonul următor, în Polonia.
Universalul a ajuns la o înţelegere cu Politechnika Varşovia, formaţie ce a terminat pe locul şase în sezonul trecut. La Politechnika Varşovia s-a transferat şi coordonatorul slovac, Juraj Zatko, cu care Gontariu a fost coleg la VfB Friedrichshafen, echipă pregătită de românul Stelian Moculescu.
Antrenorul echipei poloneze, Przemyslaw Michalczyk, s-a arătat încântat de transferul voleibalistului zălăuan la formaţia pe care o conduce. „Adrian este un transfer foarte important pentru noi, pentru că eu cred că ne va aduce un plus de forţă în atac. Este important că a evoluat împreună cu Juraj Zatko la VFB Friedrichshafen, unde am văzut că au format un cuplu foarte puternic”.
Adrian Gontariu a mai evoluat în Polonia în urmă cu două sezoane, la Asseco Resovia Rzeszow, grupare cu care a reuşit să câştige campionatul.
Noua echipă a zălăuanului Gontariu a eliminat în urmă cu două sezoane Tomis Constanţa din semifinalele Cupei Challenge.
Prima formaţie de seniori la care a evoluat Adrian Gontariu a fost Deltacons Tulcea (2000 – 2005), cu care a devenit triplu campion al României. În perioada 2005 – 2007 a jucat la Tomis Constaţa, cu care a câştigat campionatul în 2007, după care s-a transferat, pentru un sezon, la Banyas Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). S-a întors în România, la Remat Zalău, pentru care a evoluat în sezonul 2008 – 2009. Următorii doi ani i-a petrecut în Germania, la VfB Friedrichshafen, cu care a câştigat de două ori campionatul. După sezonul petreut în Polonia (2011 – 2012), la Asseco Resovia Rzeszow, Gontariu a evoluat la Rennes Volley (Franţa) în prima parte a sezonului trecut, iar în iarnă s-a transferat la Constanţa.

Leave a Comment