Zălăuanii Petru Bologa şi Cornel Florean, pe podium la un concurs internaţional de tenis

Cornel Florean a câştigat locul întâi la categoria plus 50 de ani, rezultat în urma căruia a urcat pe primul loc în clasamentul naţional al acestei categorii

Zălăuanii Petru Bologa şi Cornel Florean au participat la finalul săptămânii trecute la un concurs internaţional de tenis de câmp rezervat veteranilor, Altius Tennis Cup, competiţie de categoria a III-a la care au fost prezenţi atât practicanţi ai „sportului alb” din România, cât şi din afara ţării. Evenimentul s-a desfăşurat la Bucureşti, iar participanţii au concurat la 16 categorii, dintre care 15 la masculin şi una la feminin.
Cornel Florean şi-a confirmat şi de această dată forma bună în care se află, câştigând locul întâi la categoria plus 50 de ani. 14 tenismeni au evoluat la această categorie, iar zălăuanul a avut culoar liber în primul tur. În sferturi, Florean a câştigat în două seturi, 7 – 6, 7 – 6 duelul cu bucureşteanul Florin Trestioreanu, iar în semifinală a dispus în trei seturi, 5 – 7, 6 – 0, 6 – 4 de germanul Tuerck Ralf. Adversarul său din finală, brăileanul Claudiu Moldovan, nu s-a mai prezentat în ultimul act al competiţiei, după ce obţinuse două victorii, zălăuanul Cornel Florean devenind astfel câştigătorul competiţiei.
„Cornel Florean are un stil de joc foarte ciudat, nu mulţi adversari îi fac faţă. Cred că şi lui Moldovan i-a fost frică de el, după ce a văzut cum evoluează în primele două meciuri”, ne-a declarat Ioan Leitan, un alt veteran al tenisului zălăuan.
O figură frumoasă la competiţia din Capitală a făcut şi polisportivul Petru Bologa. Acesta a concurat la categoria plus 80 de ani, ocupând locul doi la simplu. Bologa a evoluat şi la dublu, unde a ocupat poziţia a treia alături de Ioan Budeanu.

Alte articole

One Thought to “Zălăuanii Petru Bologa şi Cornel Florean, pe podium la un concurs internaţional de tenis”

  1. Anonim

    Felicitari profesore,demonstrez ca se poate face performanta si la 8o de ani.

Leave a Comment