Zălăuanii i-au „descălţat” pe olteni chiar la ei acasă

SCM”U” Craiova – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (23 – 25, 13 – 25, 23 – 25)

Volei Municipal Zalău a uitat rapid de eliminarea suferită în Cupa Challenge şi a obţinut duminică seara o victorie clară, 3 – 0 în faţa vicecampioanei SCM Universitatea Craiova. Succesul a fost unul mai clar decât în partida tur, de la Zalău, unde formaţia de la poalele Meseşului s-a impus cu 3 – 1.
Debutul de meci a fost foarte disputat, mergându-se cap la cap până la primul time-out tehnic, când Zalăul a condus cu 8 – 7. La reluare, echipa pregătită de Vlaicu a arătat mai bine pe faza de construcţie şi a reuşit să se desprindă la trei puncte, 10 – 7. Craiova nu a dezarmat şi a restabilit egalitatea la 13, pe fondul unor greşeli în tabăra zălăuană. S-a mers, din nou, punct cu punct până la 20, când Bala a reuşit două servicii foarte bune şi şi-a dus echipa la două lungimi în faţa gazdelor. Craiovenii nu au avut o preluare bună nici pe serviciul lui Nagy, la fel de puternic ca a lui Bala, iar scorul a devenit 24 – 21 pentru Volei Municipal. Gazdele s-au apropiat la un singur punct, 23 – 24, dar Vlaicu a solicitat imediat întreruperea jocului, moment perfect pentru a-şi remonta jucătorii. Mingea următoare a fost câştigată de formaţia zălăuană, care s-a impus la 23.
Actul secund a fost controlat de la un capăt la altul de formaţia zălăuană, care a învins la un scor umilitor Craiova. Mihalcea a reuşit câteva blocaje exact în momentele cheie, iar Bala a avut un serviciu foarte bun în partea a doua. Zalăul a intrat cu avans de cinci puncte la prima întrerupere tehnică, iar la 9 – 4 pentru formaţia noastră, antrenorul Craiovei a efectuat prima modificare, pe centru, Milotin fiind înlocuit de Ghionea. Pascu i-a trimis în teren spre finalul setului şi pe Bratosin, Todor şi Toma, dar elanul formaţiei de la poalele Meseşului nu a mai putut fi oprit. Zalăul s-a desprins la 17 – 7, iar până la final şi-a creat un avantaj de 12 puncte, 25 – 13.
Oltenii au rămas motivaţi şi după eşecul usturător din setul secund, iar parţialul trei a fost, din nou, unul disputat. Gazdele s-au desprins la două puncte, 7 – 5, după un început echilibrat, dar Lamb şi compania au revenit şi au intrat cu avantaj minim la primul time-out. În partea a doua, Mihalcea a reuşit câteva blocaje, iar Zalăul s-a desprins la 15 – 12. La 16 – 19, Pascu a solicitat primul timp de odihnă al setului, iar la 17 – 22 a mai cerut o dată întreruperea partidei, fiind o ultimă încercare de a-şi readuce voleibaliştii în joc. A fost un time-out bine venit pentru gazde, care s-au apropiat la un singur punct pe final, 23 – 24, după ce Zalăul a avut trei mingi de meci. Vlaicu nu a riscat, şi-a chemat jucătorii la raport, iar la faza următoare, tunarul Nagy a închis jocul.
În urma succesului de la Craiova, Volei Municipal Zalău a urcat, din nou, în fotoliul de lider al Diviziei A1.
SCM”U ” Craiova: Ionuţ Manda, Laurenţiu Lică, Teodor Milotin, Vladan Aleksic, Nemanja Stevanovic, Florin Voinea, Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Nicuşor Ghionea, Filip Todor, Bogdan Bratosin, Laurenţi Vînătorul, Dragoş Toma, Antrenor: Dănuţ Pascu
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Leonardo Dal Bosco, Răzvan Mihalcea, Fabian Birău, Marian Bala, Adrian Feher (libero). Antrenor: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

2 Thoughts to “Zălăuanii i-au „descălţat” pe olteni chiar la ei acasă”

  1. coco

    Bravo, baieti , suntem mandri de voi !
    Mai avem de castigat la Dinamo si de batut marinarii la noi. Restul campionatului e distractie . Succes !

Leave a Comment