Zălăuanca Ioana Lung a câştigat Cupa de Iarnă de la Oradea

După o prestaţie onorabilă la Campionatul Naţional de Tenis, în cadrul categoriei 16 ani, zălăuanca Ioana Lung a reuşit să câştige primul turneu din noul an. Sportiva legitimată la Palatul Copiilor din Zalău şi antrenată de Mihai Anca s-a impus la categoria 16 ani în cadrul „Cupei de Iarnă” de la Oradea. Sălăjeanca a prins culoar liber în primul tur, după care a dispus de în două seturi, 6 – 1, 7 – 5 de Ioana Abrudan, de la Winners TC Cluj-Napoca. În semifinale, Ioana Lung a întââlnit-o pe favorita numărul 4 a competiţiei, Maria Gaşpar, de la CS Sport 4 Fun Timişoara, pe care a învins-o cu 2 – 1 la seturi, după ce timişoreanca a câştigat primul set. Gaşprar s-a impus cu 6 – 2 în primul set, dar zălăuanca şi-a revenit perfect şi şi-a adjudecat celelalte două seturi cu 6 – 1, 6 – 0, obţinând astfel calificarea în finala categoriei.

Favorita numărul trei a turneului a fost adversara din finală, tot o timişoreancă, Bianca Marinescu, pe care Ioana Lung a învins-o în două seturi, 6 – 2, 6 – 1, câştigând astfel primul turneu din 2020.

Un alt zălăuan, Patrik Bolduţ, de la Sergiu Carp Tenis, a concurat la categoria 12 ani, învingându-l în turul doi cu 6 – 1, 6 – 0 pe Horea Ignuţa, de la ACS Cristal Hunedoara. A cedat, însă, în sferturi, 0 – 6 , 0 – 6 în faţa orădeanului Harris Kopanyi, cel care a şi câştigst competiţia, acesta fiind, de altfel, favoritul numărul unu al turneului.

CSM Zalău l-a avut reprezentant pe Bogdan Silaghi, care a pierdut în primul meci în faţa timişoreanului Vlad Ciupa, scor 0 – 6, 1 – 6.

Leave a Comment