Zălăuanca Alina Ştirb, în premieră, campioană naţională la box

Sportiva pregătită de Ioan Popa va participa în acest an, cu lotul naţional de tineret al României, la Campionatul European din Franţa şi la Campionatul Mondial din Bulgaria

Rezultate peste aşteptări la Campionatul Naţional de la Mangalia pentru secţia de box feminin de la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Cinci din cele şase sportive pregătite de Ioan Popa au câştigat medalii: una de aur, trei de argint şi una de bronz.
Participarea a fost sub aşteptări la ediţia din acest an, potrivit antrenorului Ioan Popa, însă au fost prezente cele mai reprezentative sportive de la fiecare club din ţară.
Pentru clubul zălăuan, cel mai bun rezultat l-a obţinut Alina Ştirb, sportivă ce evoluează la tineret, la categoria 60 de kilograme. După ce, tot în acest an, a câştigat Cupa României atât la tineret, cât şi la senioare, pugilista zălăuană a reuşit să devină, în premieră, campioană naţională.
„Sunt foarte fericită pentru obţinerea acestui rezultat şi mă bucur că, după două medalii de aur la Cupa României, am obţinut şi acest titlu naţional. Chiar dacă la ediţia din acest an am boxat în două meciuri, spre deosebire de anul trecut, când am avut un singur meci, pot spune că a fost mai uşor decât la ediţia anterioară. Am dobândit experienţă în decursul anului şi m-am aflat într-o formă bună atât din punct de vedere fizic, cât şi tehnic”, a afirmat Alina Ştirb.
Sportiva zălăuană a învins-o, în semifinală, prin KO tehnic în prima repriză, pe Elena Ene, din Piteşti, iar în finală a dispus la o diferenţă clară de puncte de Alina Eftimescu, de la CSM Buzău. Alina Ştirb va fi prezentă în data de 1 august la reunirea lotului naţional de tineret, cu care va participa în acest an la Campionatul European din Franţa şi la Campionatul Mondial din Bulgaria.
Bianca Erdei a intrat în posesia medaliei de argint, după ce a pierdut în finală, prin abandon în prima repriză, în faţa lui Ana Pătraşcu, de la Pandurii Târgu Jiu, campioana naţională de anul trecut.
La senioare, Ancuţa Sălăjan a pierdut în semifinale, prin abandon în repriza a II-a, în faţa multiplei campioane europene şi mondiale, Steluţa Duţă, de la Steaua Bucureşti, fiind medaliată cu bronz la finalul competiţiei.
Gabriela Pintea a fost medaliată cu argint la categoria 75 de kilograme. Pugilista zălăuană a învins-o în semifinale, prin KO tehnic în repriza a II-a, pe Mariana Lehaci, de la CSM Bistriţa, iar în finală a fost învinsă de Diana Ghergheli, de la FCM Baia Mare, prin abandon în prima repriză.
Cu argint a fost medaliată şi Adelina Papiţa, la categoria 81 de kilograme, care a învins-o pe Diana Ipati, din Tulcea, prin KO tehnic în repriza a II-a. În finală însă, a pierdut prin abandon în faţa sportivei Ancuţa Atomei, de la CSM Botoşani.
„Obiectivul pentru această competiţie a fost câştigarea unei medalii de aur şi a patru medalii de bronz, care a fost depăşit. Totuşi, cred că rezultatele puteau fi şi mai bune dacă două dintre sportivele care au boxat în finală nu ar fi trebuit să susţină în acest an examenul de bacalaureat şi s-ar fi putut pregăti mai mult pentru aceste Naţionale”, a declarat antrenorul Ioan Popa.
Singura sportivă care nu s-a întors cu medalie de la Campionatul Naţional este Andreea Nerţan, care a pierdut în faţa sportivei Cristina Chiriac, de la Câmpulung Muscel.

Leave a Comment