Voleibalistul sălăjean Marius Ciortea s-a întors în campionatul din Liban

După doi ani petrecuţi în campionatul Angliei, la formaţia Polonia London, voleibalistul sălăjean Marius Ciortea s-a transferat în vara acestui an în campionatul din Liban, urmând să activeze la formaţia Mtein Volleyball, echipă nou-promovată în prima ligă, al cărui obiectiv este clasarea între primele patru echipe la finalul sezonului 2017 – 2018.
Mtein Voleyball a promovat în prima ligă din Liban după ce a învins în ambele partide ale finalei formaţia Mechmech.
„Va fi o experienţă nouă pentru mine, chiar dacă am mai activat în campionatul din Liban. Este o echipă nou-promovată, care îşi propune să se claseze între primele patru formaţii la finalul sezonului”, ne-a declarat Marius Ciortea.
În ultimele două sezoane, cât a evoluat la formaţia din Anglia, Polonia London, Ciortea a devenit dublu campion naţional şi câştigător al Cupei Angliei.
La formaţia Mtein Club mai există doi stranieri, coordonatorul fiind sârb, iar universalul, brazilian, regulamentul permiţându-le echipelor să aibă trei străini în lot.
Ciortea a mai evoluat în campionatul din Liban în urmă cu trei ani, la formaţia Kousba Sant.
În România, Marius Ciortea a devenit campion naţional în 2011 cu Remat Zalău, celelalte echipe din campionatul intern pentru care a evoluat voleibalistul sălăjean fiind CVM Piatra Neamţ, Unirea Dej, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti.

Leave a Comment