Voleibaliştii de la SCM Zalău au început sezonul cu o victorie în trei seturi

Startul noului sezon al Diviziei A1 la volei masculin s-a dat sâmbătă, vicecampioana României, SCM Zalău, debutând în deplasare, pe terenul echipei CSU UV Timişoara, echipă care este la al treilea sezon consecutiv în Diviziei A1.
Formaţia zălăuană, manageriată de fostul libero al naţionalei, Adrian Feher, rămâne o echipă cu pretenţii şi sezonul început sâmbătă, iar la Timişoara şi-a respectat blazonul, câştigând în minimum de seturi partida din Banat.
Antrenorii Marius Lazăr şi Andrei Păun nu au riscat, trimiţând în teren cel mai bun sextet pe care l-au avut la dispoziţie. La coordonare l-au folosit pe Kovalchuk Volodymyr, iar universal l-a utilizat pe Minic Aleksander. Pe centru au început cu Vlad Cuciureanu şi Mihai Coasă, iar în extremă i-a „aruncat” pe zălăuanul Rareş Bălean şi Iliev Stojan, în timp ce preluarea a făcut-o libero-ul Bello Ruivo. Pe parcurs au mai evoluat Cristian Palacios Santos (pe centru) şi Mihail Mărginean (în extremă).
Actul de debut al partidei de la Timişoara a durat 21 de minute. După un început echilibrat, cu 8 – 7 pentru SCM, zălăuanii şi-au majorat avansul, conducând cu 16 – 13 în partea a doua şi cu 21 – 15 spre final. Diferenţa din final a fost de nouă puncte, 25 – 16 în favoarea Zalăului, care a avut nevoie de 25 de minute pentru o victorie şi în parţialul secund. Diferenţa a fost de patru puncte în setul doi, 25 – 21, după 8 – 4, 16 – 13 şi 21 – 16.
Timişoara a încercat o revenire în setul trei, conducând cu 8 – 7, 16 – 15 şi 21 – 20 spre final. Setul a ajuns în prelungiri, unde Zalăul a punctat mai bine şi s-a impus cu 26 – 24.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, formaţia zălăuană va primi vizita echipei Rapid Bucureşti.

 

Leave a Comment