Volei Municipal Zalău s-a oprit în sferturile de finală ale Cupei CEV

După două tururi în care a reuşit să elimine turcii de Galatasaray Istanbul şi elveţienii de la Lausanne, Volei Municipal Zalău s-a oprit în sferturile de finală ale Cupei CEV, fiind învinsă în ambele manşe de finlandezii de la Valepa Sastamala

Sala Sporturilor a fost arhilplină miercuri seara, la partida dintre Volei Municipal Zalău şi finlandezii de la Valepa Sastamala, din cadrul manşei retur a sferturilor de finală din Cupa CEV. După 1 – 3 în tur, zălăuanii au cedat cu scorul de 0 – 3 şi partida de pe teren propriu, fiind eliminată astfel din cea de-a doua competiţie valorică europeană.
Universalul oaspeţilor, Chourio Jesus Danian a fost la înălţime şi la propriu şi la figurat, având un aport foarte mare la calificarea echipei sale în faza următoare a competiţiei. Şi coordonatorul finlandezilor, Mikko Esko, a practicat un joc foarte inteligent, trimiţându-le colegilor săi pase aproape perfecte pentru faza de atac.
Zălăuanii păreau să-şi fi revenit repede după ce au început setul întâi cu un handicap de 1 – 4. Formaţia bulgarului Stoev a restabilit egalitatea la cinci, iar pe serviciul lui Lescov, s-a depsrins pentru prima dată la două puncte, 10 – 8. 16 – 13 a fost scorul la cea de-a doua întrerupere tehnică, dar finlandezii s-au apropiat spre final, restabilind egalitatea la 20. Blocajul şi atacul au fost punctele forte ale oaspeţilor, care au câştigat cu 25 – 23.
Oaspeţii au practicat un joc la fel de exact şi în setul secund, în timp ce zălăuanii au continuat să facă destul de multe greşeli, chiar şi din serviciu. După 8 – 6 şi 16 – 10, Valepa Sastamala s-a impus cu 25 – 21 în final.
După 2 – 0 la seturi, finlandezii erau deja calificaţi în faza a doua a sferturilor de finală, dar nu au cedat lupta şi au reuşit să-şi adjudece şi parţialul al treilea, câştigând cu 25 – 22, după ce Zalăul a avut 8 – 5 la primul time-out tehnic, iar la cea de-a doua întrerupere tehnică, avantajul a fost de partea adversarilor, 16 – 14.
„Am avut şansa noastră, mai ales că am jucat pe teren propriu şi am avut parte de aportul unui public numeros. Din păcate pentru noi, valoarea adversarilor şi-a spus cuvântul în finalurile de set. Noi am făcut ce am ştiut mai bine în acest joc, dar atât am reuşit în această seară (miercuri, n.r.). Cel puţin eu, nu am simţit nicio presiune din partea adversarilor, mai ales că am avut şi publicul de partea noastră însă, experienţa şi-a spus cuvântul. Mă bucur, totuşi, că am ajuns până în faza sferturilor de finală”, a declarat Marian Bala.
„În momentul în care te înscrii într-o competiţie europeană, trebuie să fii conştient de faptul că, la un moment dat, vine şi acest moment, al eliminării. Toată lumea şi-ar fi dorit un parcurs, de ce nu, chiar până în finală, dar trebuie să fim conştienţi de valoare adversarilor şi de potenţialul nostru. Nu suntem nici FC Barcelona, nici Real Madrid din fotbal. Nu am făcut nuntă din calificare, aşa cum nu cred că este cazul să facem nici înmormântare dintr-o eliminare. Ne buruăm că am ajuns până în faza sferturilor de finală, iar acest lucru cred că trebuie apreciat de toată lumea”, a afirmat şi libero-ul Adrian Feher.
„Ne aşteptam ca după acest meci, echipa din Zalău să ne elimine şi să ne trimită acasă. Volei Municipal Zalău este o echipă extraordinară, care beneficiază de un aport foarte mare din partea spectatorilor. Noi ne-am pregătit pentru un meci cu înalt grad de dificultate, tocmai pentru că ştiam ce atmosferă ne aşteaptă la Zalău. Echipa adversă a servit bine la început şi a avut un joc bun, pe urmă, noi am reuşit pas cu pas să ne concentrăm asupra atacurilor, iar experienţa din meciurile anterioare, am folosit-o în acest meci”, a precizat antrenorul echipei finlandeze, Ugis Krastins.
Cel mai bun jucător al partidei a fost considerat universalul oaspeţilor, Chourio Jesus Danian, iar pe atac, cel mai mult a punctat Ciprian Matei. Adrian Feher a avut cea mai bună preluare, iar cele mai multe blocaje le-a realizat Levchenko Andriy.
Dacă ar fi eliminat şi formaţia finlandeză, voleibaliştii zălăuani s-ar fi duelat în faza a doua a sferturilor de finală cu ruşii de la Gazprom-Ugra Surgut, care au trecut de grecii de la Olympiacos Piraeus.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa şi Rareş Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Valepa Sastamala: Mikko Esko, Krastins Elviss, Levchenko Andriy, Venski Eduard, Olli Kunnari, Chourio Jesus Danian şi Korhonen Jarmo – libero. A mai evoluat: Esko Antti. Antrenori: Ugis Krastins (principal) şi Janne Kangaskokko (secund)

Leave a Comment