Volei Municipal Zalău nu arată bine fără titulari

Fără cinci jucători de bază, Volei Municipal Zalău a pierdut în minimum de seturi primul duel din cadrul „Cupei Unirea” de la Dej, în faţa Ştiinţei Explorări Baia Mare

Sala Sporturilor din Dej găzduieşte în aceste zile ediţia din acest an a „Cupei Unirea” la volei, eveniment la care, pe lângă formaţia organizatoare mai evoluează Ştiinţa Explorări Baia Mare, Volei Municipal Zalău şi Universitatea Cluj.
Voleibaliştii pregătiţi de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au întâlnit în prima zi a turneului Ştiinţa Explorări Baia Mare, pierzând în faţa acesteia cu scorul de 0 – 3. Fără aportul a cinci titulari: Răzvan Mihalcea, Adrian Feher, ucraineanul Mikola Rudnytskyi, belgianul Mathias Valkiers şi universalul Adrian Gontariu, vicecampioana României a arătat ca o echipă de pluton. Pe lângă absenţa celor cinci jucători de bază, cei doi tehnicieni se confruntă cu probleme de lot şi în rândul voleibaliştilor pe care-i au la dispoziţie. Coordonatorul Filip Constantin s-a accidentat la unul dintre degetele de la mâna stânga în timpul unui antrenament, iar împotriva băimărenilor a fost nevoit să evolueze cu o faşă gipsată.
Neavând nici libero, cei doi tehnicieni ai Zalăului au fost nevoiţi să improvizeze, iar în sextetul de bază s-au regăsit doar doi titulari: brazilianul Leonardo Dal Bosco şi cehul Karel Lintz. Pe lângă aceştia, în lotul zălăuan s-au mai regăsit coordonatorul Filip Constantin, centrii Vlad Cuciureanu şi Paul Şomoi, secunzii Rareş Bălean şi Cornel Miron, dar şi universalul Mihai Tarţa.
Actul de debut a fost cel mai disputat, scorul fiind 25 – 22 pentru maramureşenii antrenaţi de Marius Botea. În celelalte două seturi, diferenţa a fost mai mare, tabela arătând 25 – 14 şi 25 – 15. Din sextetul de bază al formaţiei băimărene a lipsit doar Gabriel Cherbeleaţă, convocat la lotul naţional pentru preliminariile Campionatului European din Polonia.
În celălalt meci al primei zile, Unirea Dej a dispus cu 3 – 0 de Universitatea Cluj, rezultatul la seturi fiind 25 – 17, 25 – 17 şi 25 – 14.
În cea de-a doua zi a turneului, Volei Municipal întâlneşte Unirea Dej, iar Ştiinţa Explorări Baia Mare se duelezază cu formaţai clujeană. Turneul se încheie joi, când sunt programate jocurile: Universitatea Cluj – Volei Municipal Zalău şi Unirea Dej – Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Leave a Comment