Volei Municipal, victorie de trei puncte în prima etapă a „minicampionatului de şase”

Volei Municipal Zalău a debutat cu o victorie de trei puncte în faza a doua a campionatului, câştigând cu scorul de 3 – 1 duelul de pe teren propriu cu Tricolorul Ploieşti, ocupanta locului cinci înaintea primei runde a „minicampionatului de şase”.
Universalul Adrian Gontariu a fost „vioara întâi” a Zalăului, având o evoluţie bună pe faza de atac, dar şi la blocaj. Şi jocul pe centru a funcţionat bine, Mihalcea şi Cuciureanu reuşind câteva atacuri şi blocaje în momente importante ale jocului.
Vicecampioana a început bine partida cu Tricolorul şi a intrat cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnică. Mihalcea a reuşit câteva blocaje bune, iar diferenţa a crescut la cinci puncte, 11 – 6, moment în care antrenorul oaspeţilor, Sergiu Stancu, a solicitat primul time-out. După 16 – 8 la cea de-a doua întrerupere tehnică, Volei Municipal şi-a păstrat forma bună până la final, reuşind să se impună cu 25 – 17.
În actul secund, zălăuanii au comis multe erori, iar oaspeţii au reuşit să se impună cu 25 – 22. Ploieştenii au avut 5 – 3 în debut, iar Zalăul a dat semne de revenire, restabilind egalitatea la 6. Atacul nu a funcţionat, iar Tricolorul s-a desprins la trei puncte până la cea de-a doua întrerupere tehnică, conducând cu 16 – 13.
Zălăuanii avea mare nevoie de toate punctele puse în joc pentru a se menţine în partea de sus a clasamentului, astfel că nu au mai comis greşeli în celelalte două seturi.
Parţialul trei a fost câştigat cu scorul de 25 – 19 de zălăuani, după ce au avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică, 8 – 7, iar la a doua au condus cu 16 – 11.
În debutul parţialului patru s-a mers „cap la cap”, Volei Municipal conducând cu 8 – 7 la primul time-out tehnic. Blocajul a funcţionat bine în partea secundă, iar vicecampioana s-a desprins şi s-a impus în final cu 25 – 20.
După victoria de sâmbătă, Volei Municipal Zalău a acumulat 56 de puncte, urmând ca miecuri, în etapa a doua din play-off, să evolueze pe terenul Stelei.
În prima etapă, Arcada Galaţi s-a impus cu scorul de 3 – 2 pe terenul Craiovei, după ce oltenii au avut 2 – 0 la seturi. Meciul dintre Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti este programat duminică, la ora 13:45.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Karel Lintz, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Rareş Bălean. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Tricolorul Ploieşti: Milivojevic Alexandra, Riabukha Kostiantyn, Jose Carasco, Alexandru Voinea, Dushkov Pavel, Daniel Vargas şi Zhylinskyi Kostianty. Au mai evoluat: Cosmin Ghimeş, Tomas Rutecki, Hiroshi Centeles, Tudorel Farcaş şi Skundric Goran – libero. Antrenor: Sergiu Stancu

Leave a Comment