Volei Municipal a început cu dreptul seria jocurilor din semifinală

Vicecampioana României a învins sâmbătă seara, în primul meci al semifinalei, cu scorul de 3 – 1 Arcada Galaţi, formaţie în faţa căreia a pierdut ambele jocuri din sezonul regulat

„Tot ce a fost în sezonul regulat, acum se şterge cu buretele”, avea să declare libero-ul Zalăului, Adrian Feher, înaintea disputelor din semifinalele Diviziei A1 cu Arcada Galaţi. Deşi a pierdut ambele partide din sezonul regulat în faţa formaţiei de la malul Dunării, vicecampioana României a reuşit să se impună sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 1 în primul meci din cadrul semifinalei Diviziei A1.
Cu un lot valoros şi cu o poftă mare de joc din partea voleibaliştilor, Arcada Galaţi a venit să-şi vândă scump pielea la Zalău, iar acest lucru s-a văzut încă din primele minute. Cu brazilianul Caio de Pra la serviciu, oaspeţii s-au desprins la 6 – 3, spre surprinderea publicului zălăuan, dar gazdele au revenit, au egalat la şapte, iar conducerea au preluat-o pentru prima dată la 15 – 14, după un blocaj a lui Mihalcea la brazilianul Caio Provenzano. 16 – 14 a devenit scorul la cea de-a doua întrerupere tehnică, iar în final, jocul Zalăului a fost din ce în ce mai bun, impunându-se cu 25 – 19.
Rolulrile s-au schimbat în actul secund. Tot pe serviciu lui Provenzano, gălăţenii s-au desprins la 5 – 1, moment în care bulgarul Stoev s-a văzut nevoit să solicite întreruperea jocului. 8 – 2 a arătat tabela în favoarea oaspeţilor la primul time-out tehnic, iar până la final, zălăuanii nu au mai putut recupera handicapul de şase puncte, pierzând cu 19 – 25.
Cu o atitudine total diferită a vicecampioanei României în parţialul trei, oaspeţii au reuşit să acumuleze doar 13 puncte.
Setul patru a fost cel mai disputat. După 5 – 5 în debut, oaspeţii au intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic, apoi s-au desprins la 11 – 8, pe fondul unui joc slab făcut de zălăuani pe faza de atac. Vicecampioana a revenit spectaculos, a avut 14 – 12, moment în care Nicu Harabagiu a solicitat întreruperea jocului. Gălăţenii au avut o revenire de moment spre sfârşitul setului, apropiindu-se la 22 – 23 de la 20 – 22, dar Stoev a solicitat imediat întreruperea jocului, iar Zalăul s-a impus cu 25 – 23, căpitanul Leonardo Dal Bosco fiind cel care a „închis” meciul.
„A fost o victorie muncită şi una care contează destul de mult. Am început cu dreptul play-off-ul, iar ceea ce a fost în sezonul regulat, acum nu mai contează. Noi abordăm jocurile din semifinale cu maximă seriozitate şi sperăm să câştigăm şi al doilea meci. Dacă mergem la Galaţi cu două victorii, acest lucru va cântării mult în stabilirea finalistei. Semifinalele sunt meciuri cu o încărcătură foarte mare, iar greşelile sunt inerente. Când începi cu un handicap de 2 – 8, este aproape imposibil să mai revi până la final. La fel s-a întâmplat şi cu echipa din Galaţi în setul trei, nu a mai reuşit să revină. Mă bucur că am rămas la fel de concentraţi după ce am câştigat fără probleme setul trei, pentru că există riscul de a-ţi ieşi din formă”, a afirmat libero-ul Zalăului, Adrian Feher.
„Ne-am aştetpat să fie un meci foarte greu, deoarece Zalăul are o echipă foarte bună şi unită. Astăzi (sâmbătă, n.r.) am făcut noi prea multe greşeli, de aceea am şi pierdut. Faptul că am câştigat în campionat de două ori împotriva lor, s-a uitat repede. Semifinala începe de 0 – 0. Sperăm să eliminăm în meciurile următoare greşelile pe care le-am făcut şi să arătăm un volei mai bun”, a declarat, de cealaltă parte, coordonatorul Galaţiului, Filip Despotovski.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa şi Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Arcada Galaţi: Filip Despotovski, Silviu Şuşon, Ivan Marquez, Viktor Sysoev, Caio Provenzano de Pra, Mario Cersemba şi Liviu Cristudor – libero. Au mai evoluat: Şerban Paşcan şi Mihai Dumitrache. Antrenori: Nicu Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)

Leave a Comment