Volei Club Zalău organizează turneul celor mai bune echipe din Seria A2 Vest

Clasată pe locul cinci la finalul primei faze a campionatului Diviziei A2 Vest, Volei Club Zalău, formaţie înfiinţată în 2015, a evoluat în prima etapă a fazei a doua împotriva ocupantei locului patru, Centrul Naţional de Excelenţă din Dej. Voleibaliştii conduşi de Gabriel Terheş au câştigat primele două dueluri cu formaţia de pe malul Someşului, obţinând astfel calificarea în „careul de aşi” al Seriei A2 Vest.
Zilele trecute a avut loc la sediul Federaţiei Române de Volei licitaţia pentru organizarea turneului, iar dintre cele patru formaţii calificate în această fază, dreptul de organizare i-a revenit formaţiei zălăuane.
„Cred că este un lucru benefic atât pentru zălăuanii iubitori de de volei, care vor putea vedea câteva echipe valoroase din eşalonul secund, cât şi pentru comunitatea locală. Nu a fost uşor să aducem acest turneu la Zalău, mai ales că, în aceste condiţii, este mai benefic şi pentru noi din punct de vedere financiar. În altă parte, eram nevoiţi să plătim cazare şi masă cel puţin pentru două zile. Nu avem un obiectiv anume pentru acest turneu, deoarece, dorinţa noastră a fost de a accede între cele mai bune patru echipe din serie. Cunoaştem valoarea celor trei adversare, care este peste a noastră, dar pot să apară şi surprize într-un joc de volei. Vom încerca să facem o figură cât mai frumoasă la acest turneu”, ne-a declarat preşedintele Gabriel Terheş.
Turneul este programat în perioada 1 – 3 mai, foarte probabil în Sala Sporturilor din Zalău, celelalte participante fiind: CSM Câmpia Turzii, CSS 2 Baia Mare şi CSU Vest Timişoara.
În fiecare zi au fost programate câte două partide, prima adversară a Zalăului fiind CSU Vest Timişoara, echipă clasată pe locul secund înaintea turneul de la Zalău. Al doilea duel va fi cel cu CSM Câmpia Turzii, echipă clasată pe locul trei, iar miercuri, în data de 3 mai, formaţia de la poalele Meseşului se va duela cu liderul CSS 2 Baia Mare.
Echipele clasate pe primele două locuri la finalul competiţiei de la Zalău, vor accede în turneul final al Diviziei A2, unde vor participa şi echipele clasate pe primele două poziţii în Seria Est. Primele două formaţii de la turneul final, vor participa la barajul pentru promovare/menţinere în Divizia A1, în cadrul căruia vor evolua şi echipele clasate pe ultimele două locuri în prima divizie.

Leave a Comment