Volei Club Zalău încheie prematur sezonul în Divizia A2

Înfiinţată în vara anului trecut, echipa Volei Club Zalău 2015 spera să acceadă în cele mai bune patru echipe din Seria Vest a Diviziei A2, însă, pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel.
Începutul de campionat a fost destul de bun, zălăuanii conduşi de Gabriel Terheş câştigând primul meci de pe teren propriu cu scorul de 3 – 0 în faţa Centrului Naţional de Excelenţă din Dej. A doua victorie a sezonului a venit în etapa V-a, la al doilea meci susţinut pe teren propriu. Volei Club Zalău s-a impus cu 3 – 2 în faţa formaţiei CSU Braşov, după ce oaspeţii au câştigat destul de uşor primele două seturi. Au urmat şase înfrângeri consecutive pentru formaţia de la poalele Meseşului, iar a treia victorie a sezonului a fost obţinută abia în penultima etapă a returului.
Clasată pe locul şapte la finalul primei faze a campionatului din tot atâtea echipe participante, Volei Club Zalău a evoluat în prima etapă a play-off-ului împotriva ocupantei locului secund, CSM Câmpia Turzii.
După ce au pierdut cu 3 – 0 în duelul de la Câmpia Turzii, sălăjenii sperau să îşi ia revanşa în disputa de sâmbătă, însă, formaţia din judeţul Cluj s-a impus în trei seturi şi în cel de-al doilea joc al primei faze din play-off. Scorul pe seturi a fost destul de strâns, oaspeţii câştigând cu 25 – 22, 25 – 21 şi 27 – 25.
În urma celor două înfrângeri consecutive din faza a doua a campionatului, Volei Club Zalău pune punct „aventurii” din actualul sezon, ratând, astfel, calificarea între cele mai bune patru echipe ale seriei.
În faza finală a seriei s-au calificat Universitatea Timişoara, CS Câmpia Turzii, CSS 2 Baia Mare şi CS Universitatea Braşov. Cele patru echipe vor evolua în turneul final al Seriei Vest, iar formaţiile clasate pe primele două locuri la final vor participa la turneul de baraj pentru promovarea în Divizia A1 alături de ocupantele primelor două locuri din Seria Est.
Volei Club Zalău: Cristian Silaghi, Andrei Meseşan, Gabriel Terheş, Cristian Zaha, Ovidiu Teuşan, Paul Şomoi, Mihai Bujor, Ciprian Pop, Sergiu Oiegar, Paul Mastan, Andrei Păun, Claudiu Iov şi Ciprian Buta – libero. Preşedinte: Gabriel Terheş

Leave a Comment