Viitorul Zalău, trei clasări pe podium la ediţia a XV-a a Cupei care-i poartă numele

Ajunsă la ediţia cu numărul 15, „Cupa Viitorul” a adunat şi în acest an la start echipe din ţară şi din străinătate, fiind prezentă şi Academia de Fotbal din Debrecen alături de echipele din România. Juniorul Satu Mare, Luceafărul „U” Cluj, FC Dumbrăviţa Timişoara, CS Barcău Nuşfalău, ABBA Jibou, Minaur Baia Mare, Kinder Carei, Il Calcio Satu Mare, Sporting Recea, CSM Focşani, Sportul Şimleu Silvaniei, Juventus Satu Mare, Sporting Craiova, SCM Oradea, LPS Satu Mare, Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin, Kiss Turnu Severin, LPS Bihorul Oradea, Academia „Adi Demian” Sibiu şi Juniorul Botoşani sunt echipele participante la turneul de la Zalău alături de Viitorul.

Turneul s-a organizat la şase categorii de vârstă: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 şi 2011, iar la trei dintre cele şase categorii s-a regăsit pe podium şi clubul zălăuan.

Categoria 2006 a fost câştigată de Luceafărul „U” Cluj, iar la 2007 s-a impus juniorul Satu Mare. 2008 a fost una dintre categorii unde Viitorul a ocupat locul trei, primele două poziţii fiind ocupate de Academia Debrecen şi Il Calcio Satu Mare. Viitorul Cluj a fost cea mai bună echipă la categoria 2009, iar la 2010 s-a impus Luceafărul „U” Cluj. Tot la 2010, Viitorul Zalău s-a clasat pe locul trei, poziţie pe care a ocupat-o şi la categoria 2011, câştigată de LPS Bihorul Oradea. Clubul zălăuan a înregistrat un rezultat notabil şi la categoria 2008, clasându-se pe poziţia a patra.

Meciurile la cele şase categorii s-au disputat pe Stadionul Municipal din Zalău, la Baza Sportivă de la Hereclean şi pe terenul de fotbal de la Popeni.

Şi ediţia din acest an a fost deschisă printr-un meci de gală, în care au evoluat şi câteva nume important din fotbalul românesc, Miodrag Belodedici, Dănuţ Lupu, Adrian Neaga dar şi artistul Kamara Ghedi.

Chiar dacă nu s-a regăsit printre jucătorii evidenţiaţi la acest turneu, printre juniorii care au evoluat la ediţia din acest an a „Cupei Viitorul” s-a regăsit şi Giacomo Ambrosio Paul, care evoluează în prezent la Dumbrăviţa Timişoara. Giacomo Paul este cel mai mediatizat junior în presa din România, fiind un copil foarte talentat. De altfel, Giacomo este primul junior din istoria clubului Poli Timişoara care a susţinut probe de joc la Real Madrid.

Organizatorii au acordat cupe, diplome şi medalii la fiecare categorie pentru echipele clasate pe primele trei locuri, dar şi pentru jucătorii evidenţiaţi. Casian Margin, de la Viitorul Zalău a fost desemnat cel mai bun jucător la categoria 2010, iar Milan Unimătan a devenit golgeterul categoriei 2011.

 

One Thought to “Viitorul Zalău, trei clasări pe podium la ediţia a XV-a a Cupei care-i poartă numele”

  1. George

    Mă desteptule au fost și copii la categoria 2012

Leave a Comment