Viitorul Zalău reprezintă Sălajul la două competiţii organizate de Federaţia Română de Fotbal

Viitorul Zalău, câştigătoarea fazei judeţene a Trofeelor „Gheorghe Ola” şi „Gheorghe Ene”, va participa în perioada următoare la faza zonală a celor două competiţii de copii şi juniori organizate de Federaţia Română de Fotbal.
La faza judeţeană, Viitorul a avut o singură adversară, Atletic Zalău, pe care a învins-o cu 4 – 2 în finala Trofeului „Gheorghe Ola”, iar la Trofeul „Gheorghe Ene”, echipa antrenată de Dan Lucaciu s-a impus cu 4 – 1.
Faza zonală a Trofeului „Gheorghe Ene” este programată la Bistriţa, în perioada 1 – 3 decembrie. Alături de echipa organizatoare, Transilvania Bistriţa şi Viitorul Zalău, la faza zonală vor mai evolua Luceafărul Cluj, Kinder Carei, Viitorul Oradea şi Plimob Sighetu Marmaţiei.
La nivel naţional au loc opt turnee zonale, câştigătoarele urmând să se califice la turneul final.
Faza zonală a Treofeului „Gheorghe Ola” va avea loc în perioada 4 – 6 decembrie, la Cluj-Napoca, echipele participante fiind Viitorul Zalău, Plimob Sighetu Marmaţiei, Il Calcio Satu Mare, Transilvasnia Bistriţa şi Luceafărul Oradea.
Cele două competiţii se desfăşoară după un regulament nou în acest an, iar antrenorul Dan Lucaciu a afirmat că acest lucru dezavantajează cele două echipe sălăjene.
„În primele 10 minute, vom folosi anumiţi jucători, după care, suntem obligaţi să introducem în teren o altă echipă, inclusiv un alt portar. La fel se va întâmpla şi în repriza a doua. Pentru noi este un mare dezavantaj, având în vedere că nu putem compara aria de selecţie din Sălaj cu cea din judeţele limitrofe. Primii cinci jucători de care dispunem la ambele categorii sunt destul de valoroşi, dar mulţi dintre ceilalţi sunt începători şi au participat la foarte puţine competiţii până acum. Va fi greu să obţinem o calificare în faza finală, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a face o figură cât mai frumoasă la ambele competiţii”, a declarat antrenorul celor două grupe, Dan Lucaciu.
Şi la Trofeul „Gheorghe Ola” se organizează opt turnee zonale la nivel naţional, câştigătoarele urmând să participe la faza finală.

Leave a Comment