Viitorul Zalău, de două ori pe primul loc la cupa care-i poartă numele

Joi s-a încheiat cea de-a opta ediţie a Cupei Viitorul, turneu de fotbal rezervat copiilor şi juniorilor, organizat la cinci categorii de vârstă: 1999, 2000, 2002, 2004 şi 2005.
Festivitatea de premiere a avut loc la Baza Sportivă Viitorul de la Hereclean, a cărei nocturnă a fost inaugurată miercuri seara, chiar cu ocazia acestui turneu. „Am mai jucat în nocturnă, dar pe teren sintetic. Aici, atracţia este mai mare, pentru că ne simţim şi noi ca şi marii fotbalişti pe care-i vedem la televizor”, ne-a mărturisit un copil de la grupa 2002.
Chiar dacă şi la ediţia din acest an, numărul echipelor a fost mare, peste 40 de formaţii, Viitorul Zalău a reuşit să se impună la două din cele cinci categorii de Vârstă.
Primii care şi-au asigurat locul întâi au fost copiii grupei 2002, aceştia învingând în finală, cu scorul de 2 – 0 Plimob Sighetu Marmaţiei. Rezultatul a fost dedicat colegului lor, Antoniu Ilieş, care a suferit o luxaţie la piciorul drept în timpul turneului. „Ne lipsesc trei titulari la această grupă, altfel am fi în faţa turuor echipelor”, ne-a precizat după câştigarea finalei managerul Daniel Sabou.
Viitorul Zalău a câştigat primul loc şi la categoria 2004, echipa fiind antrenată de Laurean Flonta, la fel ca cea din 2004, zălăuanii învingând în finală, la penalty-uri, CFR Cluj, după un meci disputat, în care Viitorul au ratat multe ocazii, iar rezultatul final al timpului regulamentar a fost 3 – 3. La loviturile de departajare, Viitorul Zalău s-a impus cu 1 – 0.
Dinamo Bucureşti a câştigat primul loc la categoria 1999, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” s-a impus la categoria 2000, în timp ce la cea mai mică categorie, 2005, pe primul loc a terminat Luceafărul Cluj.
Rubrică realizată de Marius Morar

Leave a Comment