Viitorul Zalău a câştigat primele două competiţii oficiale din actualul sezon

Noua bază sportivă din municipiu, „Titan Arena”, a găzduit la finele săptămânii trecute primele competiţii oficiale. Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj a organizat faza judeţeană a „Trofeului Gheorghe Ene” şi „Trofeului Gheorghe Ola”, competiţii rezervate copiilor născuţi în anii 2007 şi 2008.
Prima competiţie a fost „Trofeului Gheorghe Ene”, turneu rezervat copiilor născuţi în 2008, la care au participat Viitorul Zalău, Sportul Şimleu, Atletic Zalău şi Sportul Şimleu. Turneul s-a desfăşurat după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar Viitorul Zalău a reuşit să câştige toate cele trei partide susţinute. Echipa antrenată de Dan Lucaciu s-a impus cu scorul de 3 – 1 în faţa celor de la Sportul Şimleu, cu 3 – 0 în faţa juniorilor de la Atletic Zalău şi cu 5 – 3 împotriva echipei FC Zalău. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în disputa dintre Atletic şi FC Zalău, prima echipă câştigând cu scorul de 13 – 1. Atletic a învins la scor şi Sportul Şimleu, cu scorul de 9 – 1, în timp ce duelul dintre Sportul Şimleu şi FC Zalău s-a încheiat cu victoria şimleuanilor, scor 4 – 2.
În urma rezultatelor înregistrate, Viitorul a terminat pe prima poziţie, calificându-se la faza zonală a competiţiei, urmată în clasament de Atletic, Sportul Şimleu şi FC Zalău.
La cea de-a doua competiţie, „Trofeul Gheorghe Ola”, au evoluat tot patru echipe: Viitorul Zalău, Sportul Şimleu, Rapid Jibou şi Atletic Zalău. Bătălia pentru primul loc s-a dat între Viitorul şi Atletic, ambele formaţii având maximum de puncte până la duelul direct. Echipa antrenată de Claudiu Cornaci avea un golaveraj mai bun decât Viitorul, însă, în duelul direct, jucătorii pregătiţi de Marian Ignat s-au impus cu 3 – 2, câştigând astfel titlul judeţean şi la „Trofeul Gheorghe Ola”.
Viitorul Zalău a învins cu 11 – 0 Rapid Jibou şi cu 9 – 0 Sportul Şimleu, în timp ce Atletic a dispus cu 23 – 1 de jibouani şi cu 5 – 2 de şimleuani. Partida dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou a fost câştigată cu 6 – 3 de formaţia de la poalele Măgurii.
Asociaţia Judeţeană de Fotbal împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au oferit la finalul celor două competiţii cupe, mingi şi diplome pentru toate participantele, iar campioana Viitorul a fost recompensată şi cu medalii.
Gheorge Ola este fost component, dar şi antrenor al echipei naţionale de fotbal a României, născut în 10 octombrie 1928, la Cluj. Cele mai cunoscute echipe la care a evoluat sunt Steaua Bucureşti, Sportul Studenţesc, Viitorul Bucureşti, Olimpia Satu Mare şi Farul Constanţa. Gheorghe Ola a încetat din viaţă în anul 1995.
Născut în 1937, la Bucureşti, Gheorghe Ene a activat ca jucător, dar şi ca antrenor în fotbalul românesc. A evoluat la Progresul Bucureşti, Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Dinamo Bacău, fiind desemnat golgeterul Diviziei A în sezonul 1958 – 1959, marcând 17 goluri pentru Rapid Bucureşti.

Leave a Comment