Viitor(ul), alături de Dinamo Bucureşti la nivel de copii şi juniori

Exact înaintea debutului celei de-a XVI-a ediţii a „Cupei Viitorul”, clubul înfiinţat de Daniel Sabou a semnat un protocol de colaborare cu clubul Dinamo Bucureşti. Protocolul a fost semnat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni dimineaţa, la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean, la care au fost prezenţi Ionuţ Popa – preşedintele CS Dinamo Bucureşti, Daniel Sabou – membru fondator al CS Viitorul şi Dănuţ Lupu – managerul secţiei de fotbal a clubului Dinamo.

„Am fost plăcut impresionat de condiţiile pe care le oferă clubul Viitorul copiilor şi tinerilor, iar din acest punct de vedere, cred că-l putem găsi în topul cluburilor din Capitală. Mă bucur că CS Dinamo, clubul Ministerului Afacerilor Interne, reuşeşte să încheie o colaborare cu un club de o asemenea anvergură şi sunt sigur că anual ne vom întâlni la Zalău, pentru a vă pune pe tapet şi a vă prezenta realizările acestui  protocol. Din punct de vedere managerial, dar şi logistic o sa fac tot posibilul ca acest protocol să se bucure de suport”, a afirmat preşedintele CS Dinamo.

Prezent şi la ediţiile anterioare ale turneului organizat la Zalău, fostul internaţional, Dănuţ Lupu, consideră că accentul trebuie pus pe copii şi juniori pentru a îmbunătăţi calitatea fotbalului românesc.

„Mă bucur că l-am convins pe Daniel Sabou să încheiem acest parteneriat între cluburi. Eu vin de foarte mult timp aici şi mă consider un prieten de-al lui. Ştiu cât s-a străduit de la înfiinţarea clubului, dar a făcut o bază sportivă extraordinar de frumoasă. Ştiu că îşi doreşte să ajute copiii şi împreună cu el încerc să refac ceea ce se mai poate face din fotbalul juvenil românesc. Copiii sunt cei care au prioritate şi doar dacă vom avea grijă de ei putem reface fotbalul românesc” a afirmat Lupu.

Prin protocolul dintre Viitorul şi Dinamo nu se urmăreşte doar promovarea jucătorilro sălăjeni către clubul din Capitală.

„Pentru noi este o onoare ca un club de o asemenea anvergură să încheie un protocol cu clubul nostru. Vor avea de câştigat copiii din acest judeţ, fiindcă cei mai buni juniori de la Viitorul se vor îndrepta spre Centrul de Copii şi Juniori de la Dinamo. Vom susţine meciuri între grupele celor două cluburi de două, trei ori într-un an, antrenorii clubului Viitorul vor merge la specializare la clubul Dinamo şi vom urmări antrenamentele lor. Mă bucur că suntem singurul club din zona Ardealului spre care s-a orientat clubul Dinamo, a precizar Daniel Sabou.

Protoculul dintre cele două cluburi a fost semnat în cadrul unui proiect demarat de Dinamo  în 2021 şi intitulat „Sportul le oferă pe toate”, clubul din Capitală înfiinţându-şi recent o secţie de copii şi Juniori la Braşov.

 

Leave a Comment