Victorie chinuită de ziua căpitanului

Volei Municipal Zalău a pierdut un punct miercuri seara, în disputa de pe teren propriu cu Tricolorul Ploieşti, câştigând cu scorul de 3 – 2 duelul cu formaţia prahoveană.

La o săptămână de la victoria istorică obţinută în faţa turcilor de la Galatasaray Istanbul, vicecampioana nu a mai arătat la fel de bine în faţa unei formaţii nou-promovate în Divizia A1. Volei Municipal Zalău a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de voleibaliştii prahoveni, pierzând astfel un punct important pe teren propriu.
Jocul formaţiei zălăuane a avut de suferit încă din startul partidei, actul de debut fiind disputat încă de la început. 8 – 6 au avut oaspeţii la prima întrerupere tehnică, iar zălăuanii au reuşit să restabiliească egalitatea la 11 pe serviciul lui Bala. La cel de-al doilea time-out tehnic, vicecampioana a condus cu 16 – 12, dar evoluţia din final a lăsat de dorit, iar oaspeţii au reuşit să revină şi să se impună în prelungiri, cu scorul de 29 – 27.
Rolurile s-au inversat în seturile doi şi trei, zălăuanii s-au întrebuinţat mult mai serios şi au reuşit să se impună fără probleme. 25 – 10 a fost diferenţa din parţialul secund, după 8 – 2 şi 16 – 5 la cele două întreruperi tehnice. În setul trei, scorul a fost 25 – 12 pentru vicecampioni, care au avut 8 – 6 şi 16 – 10 la cele două time-out-uri tehnice.
Blocajul vicecampioanei nu a mai funcţionat deloc în setul patru, iar prahovenii au revenit în meci, conducând cu 8 – 5 şi cu 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice. Jocul haotic al zălăuanilor a continuat până la final, spre nemulţumirea libero-ului Adrian Feher, care era extrem de nervos să coechipierii săi, iar Ploieştiul s-a impus cu 25 – 19, trimiţând meciul în setul decisiv.
Volei Municipal Zalău a revenit la forma bună din seturile doi şi trei, reuşind să se impună cu 15 – 11, după ce a codus cu 8 – 5 în momentul schimbării terenurilor.
Căpitanul echipei zălăuane, brazilianul Leonardo Dal Bosco, a împlinit miercuri 29 de ani, acesta declarând la final că spera la un cadou mai frumos din partea colegilor săi.
„Noi am vrut trei puncte, dar am valorificat doar două. Totuşi, sunt puncte importante, rămânem la fel de puternici. Ştim că putem să fim campioni, ştim posibilităţile noastre şi cum putem juca. În meciul de astăzi (miercuri, n.r.), nu am jucat aşa cum ar fi trebuit în primul set, dar suntem conştienţi că putem mult mai mult de atât. Ne vom pregăti cât mai bine în continuare, pentru a face meciuri cât mai bune. Am avut meciuri grele în ultima perioadă, dar nu cred că am căzut fizic. Ploieştiul a avut momente bune în setul patru, iar noi nu am fost într-o formă bună şi cred că de aceea am pierdut”, a afirmat căpitanul Leonardo Dal Bosco.
De cealaltă parte, antrenorul formaţiei ploieştene, Anton Marian, s-a arătat foarte încântat de punctul obţinut la Zalău.
„Este un punct important şi muncit. Noi abordăm la fel fiecare meci şi cred că jucăm un volei frumos la pregătirea pe care o avem, fiindcă suntem de doar două luni împreună. Nu suntem o echipă cu pretenţii, dar cred că facem un spectacol frumos la fiecare meci. A fost o cădere a echipei după primul set, pe care nu am putut să o controlez decât odihnindu-i pe titulari. Practic, am făcut bine acele schimbări, fiindcă ne-am revenit în setul patru şi am reuşit chiar să-l câştigăm. În setul cinci am făcut câteva greşeli individuale, care au înclinat balanţa în favoarea Zalăului. Suntem mândri de jocul pe care l-am făcut aici, fiindcă echipa din Zalău este foarte bună. Le doresc succes în continuare, pentru că ceea ce realizează, fac până la urmă pentru voleiul românesc”, a afirmat „principalul” Ploieştiului.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu şi Mihai Tarţa. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Tricolorul Ploieşti: Cosmin Ghimeş, Cristian Luis, Vladan Aleksic, Gjoko Josifov, Florin Voinea, Tomi Rumpunen şi Alexandru Călin – libero. Au mai evoluat: Eugen Teotoc, Andrei Grigoraş, Alexandru Voinea şi Ştefan Someşan. Antrenori: Marian Anton (principal) şi Mădălin Marinescu (secund)
Rezultatele complete ale etapei a VI-a: Volei Club Caransebeş – Volei Club Municipal Piatra Neamţ 3 – 0, Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti 3 – 0, Tomis Constanţa – CSM Bucureşti 3 – 1, Universitatea Cluj – Ştiinţa Explorări Baia Mare 0 – 3, Unirea Dej – Universitate – Universitatea Craiova 1 – 3, Volei Municipal Zalău – Tricolorul Ploieşti 3 – 2.

Leave a Comment