Victorie cât un sezon pentru HC Zalău

HC Zalău – CSM Cetate Deva 22 – 17 (10 – 8)

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi-a asigurat calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale de handbal feminin, după ce s-a impus vineri seara, pe teren propriu, cu scorul de 22 – 17 în faţa formaţiei CSM Cetate Deva. În teren, Zalăul a controlat partida în cea mai mare parte, chiar dacă la vestiare a intrat cu avantaj de două puncte după prima repriză, 10 – 8. Pe margine, a ieşit în evidenţă circul făcut de preşedintele Devei, Marian Muntean, pe care nu l-a înţeles nici măcar antrenorul echipei oaspete, Ioan Mătăsaru. Cu toate, regulamentul prevede ca o singură persoană să dea indicaţii din picioare, Munteanu s-a ridicat în repetate rânduri, dar nu pentru a da indicaţii, ci pentru a protesta la deciziile arbitrilor. În momentul în care a văzut cartonaşul galben, Muntean a fost efectiv penibil, spunându-i antrenorului Mătăsaru să nu se mai ridice de pe bancă. Practic, Muntean a fost şi preşedinte, dar şi antrenor la jocul de vineri, iar Mătăsaru părea, mai degrabă o marionetă decât un antrenor, cel puţin după modul în care a fost tratat de preşedintele Munteanu.
Deva a fost echipa care a deschis scorul, încă din primul minut de joc, iar Zalăul a egalat abia în minutul şase, prin Carmina Bădiţă. Scorul a continuat să fie strâns până în minutul 11, când tabela a arătat 4 – 4, după care Zalăul s-a desprins la trei goluri, 7 – 4. Pe fondul unui joc nu foarte bun pe faza de apărare a Zalăului, dar şi din cauză că Adina Mureşan nu a prins o zi foarte bună în poartă, oaspetele au revenit şi au restabilit egalitatea la şapte. Tadici a schimbat portarul, introducând-o în teren pe Ana Maria Inculeţ, în timp ce atacul şi apărarea au funcţionat mai bine pe final, Zalăul intrând la vestiare cu 10 – 8.
În partea a doua, HC Zalău nu a mai putut fi egalată, iar în ultimul sfert de oră s-a desprins decisiv, cea mai mare diferenţă de scor fiind de şase goluri, înregistrată în minutele 47 şi 59. Jocul bun pe faza de apărare, coroborat cu o evoluţie aproape fără greşeală, în poartă, a Ana Mariei Inculeţ, au făcut ca Zalăul să se impună la cinci goluri în faţa Devei, 22 – 17.
„În ciuda faptului că au fost mulţi cei care ne-au contestat pe parcursul campionatului, am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a termina campionatul pe un loc de play-off. Nu pot să spun că a fost uşor, dar mă bucur că jocul echipei a fost în creştere în ultimele meciuri. Fetele au făcut jocuri bune în ultimele trei etape, chiar dacă la Bucureşti am pierdut. Urmează o perioadă de refacere pentru jucătoarele care au evoluat tot acest campionat, mă gândesc, în special, la Valeria Motogna şi la Ana Maria Şomoi, care au fost un exemplu pentru handbalistele tinere. În mod cert, le voi proteja în meciul de la Braşov şi, probabil, chiar şi pe alte jucătoare. Inculeţ a apărat bine azi (vineri, n.r.), la fel ca în meciul cu Roman. Sper să crească în valoare atât ea, cât şi ceilalţi doi portari, fiindcă evoluţia lor contează foarte mult într-un meci. Am avut şi o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care am stabilit că trebuie să le dăm posibilitatea jucătoarelor tinere să evolueze mai mult pe final de campionat şi vom profita atât în meciul din ultima etapă, de la Braşov, cât şi în cele din Cupa României şi din play-off”, a declarat, la finalul meciului, managerul Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, preşedintele-„antrenor” al echipei din Deva, Marian Muntean, s-a arătat dezamăgit de jocul echipei sale, dar a ţinut să felicite echipa din Zalău pentru victoria obţinută. „Felicit echipa Zalăului, care astăzi (n.r., vineri) a fost mai bună şi nu am ce comenta din acest punct de vedere. Sunt supărat, însă, pe jucătoarele mele, fiindcă pentru noi nu era un meci cu presiune şi, totuşi, jucătoarelor le-a fost frică parcă să arunce la poartă. Cred că am căzut fizic la un moment dat, iar când se întâmplă acest lucru este normal ca jocul să nu mai funcţioneze. Acesta este handbalul, o echipă pierde, alta câştigă, iar acum nu ne rămâne decât să ne pregătim pentru play-out. Aceasta, în cazul în care nu se schimbă regulamentul, pentru că dacă se modifică, nu cred că vom participa în play-out, fiindcă nu are niciun rost, din moment ce nu va retrograda nicio echipă. Într-adevăr, am avut declarat ca obiectiv la începutul campionatului un loc de cupă europeană dar, din cauza rezultatelor nefavorabile, am schimbat obiectivul pe parcurs. Cred că locul de play-off l-am pierdut la Bucureşti, unde am avut meciul în mână la un moment dat. După acel joc au venit şi înfrângerile consecutive”, a afirmat oficalul Devei.
HC Zalău: Adina Mureşan, Ana Maria Inculeţ – Carmina Bădiţă (2), Loredana Pera (9), Andrada Trif (5), Valentina Bradac (1), Georgiana Ciuciulete (2), Valeria Motogna, Claudia Constantinescu (2), Ana Maria Şomoi (1), Florina Ciobanu. Manager: Gheorghe Tadici
CSM Cetate Devatrans: Adrijana Miskovic, Laura Poenaru – Andreea Bîrsan, Nicoleta Rusu (1), Elena Nicu, Costela Lazăr, Ana Maria Simion (2), Alina Şovar (2), Melinda Toth (3), Carmen Cartaş (7), Mihaela Din (2), Laurda Druţu, Ana Petrinja, Andreea Antoce. Ioan Mătăsaru

Leave a Comment