Viceprimarul Fazakas Nicolae a luat startul la Maratonul Lacului Balaton

Edilul zălăuan a alergat în cursa de semimaraton, pe care a terminat-o după o oră, 55 de minute şi patru secunde

Viceprimarul municipiului Zalău, Fazakas Nicolae, a luat startul sâmbătă la Maratonul Lacului Balaton, eveniment desfăşurat în oraşul Siofok (Ungaria), la care au luat startul peste 5.500 de alergători, printre ei şi sportivi de performanţă. Edilul zălăuan a alergat cursa de seimaraton, în cadrul căreia s-au aliniat la start 1.700 de alergători. Fazakas a avut un parcurs bun, terminând cursa într-o oră, 55 de minute şi patru secunde. „Au fost condiţii ideale de alergare, cu 1.700 de participanţi în cursa pe care am alergat-o si eu. Nu am întâmpinat niciun fel de probleme pe parcursul cursei şi am reuşit să obţin timpul pe care mi l-am propus. Traseul a fost frumos, într-o zonă liniştită, lângă lacul Balaton”, ne-a declarat Fazakas Nicolae, care şi-ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru pregătire. „În acest an nu am avut foarte mult timp la dispozitie pentru a mă pregăti cum aş fi dorit, dar în ultimele luni am încercat să alerg şi seara”, a mai afirmat edilul zălăuan.
Fazakas Nicolae se pregăteşte atât pe Stadionul Municipal, unde toţi zălăuanii au posibilitatea de a alerga la orice oră din zi atunci când nu sunt competiţii oficiale, dar şi pe şoseaua de centură.
Pentru viceprimarul Fazakas Nicolae a fost a şasea cursă de acest gen, acesta mai luând startul la trei curse de semimaraton, una de maraton şi o cursă de 30 de kilometri.
Fazakaş Nicolae ne-a dezvăluit că există şi o pagină pe facebook dedicată zălăuanilor iubitori de alergare. „Avem un grup de alergători pe facebook, „Zalău runners”, unde se pot înscrie toţi cei care doresc să alerge în timpul liber alături de alţi alergători amatori din Zalău”.
Cea mai importantă cursă în care Fazakas Nicolae a luat startul de când practică atletism a fost Semimaratonul de la Viena, eveniment la care a fost prezent şi reputatul atlet Haile Gebreselassie.

Leave a Comment