Vicecampioana României, fără victorie la „Cupa Unirea”

Fără cinci titulari şi cu al doilea coordonator de joc accidentat, Volei Municipal Zalău a pierdut toate cele trei partide susţinute săptămâna trecută la „Cupa Unirea” de la Dej

Volei Municipal Zalău va fi în efectiv complet abia la finele acestei luni, însă, cu toate acestea, antrenorii Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au dorit să facă primele verificări dinaintea începerii noului sezon. Vicecampioana României a participat în perioada 20 – 22 septembrie la ediţia din acest an a „Cupei Unirea” o competiţie organizată de Clubul Unirea Dej, la care au mai fost prezente Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Universitatea Cluj.
Fără titularii Răzvan Mihalcea, Adrian Feher, belgianul Mathias Valkiers, ucraineanul Mikola Rudnytskyi şi zălăuanul Adrian Gontariu, cei doi tehnicieni ai Zalăului au fost nevoiţi să improvizeze un „7” de bază. Pe lângă lipsa celor cinci, coordonatorul Filip Constantin a suferit o fractură la degetul inelar al braţului stâng, astfel că nu a putut evolua la capacitate maximă. Pe postul de libero a evoluat secundul Cornel Miron, iar în aceste condiţii, formaţia zălăuană nu a pus mari probleme adversarelor.
În primul duel, cel cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, zălăuanii au cedat cu 0 – 3, după 22 – 25, 14 – 25 şi 15 – 25 pe seturi. Volei Municipal Zalău a fost învinsă în minimum de seturi şi de Unirea Dej, însă seturile au fost mai disputate decât în meciul cu formaţia maramureşeană. Dejenii s-au impus la 21 în actul de debut, iar setul secund s-a încheiat cu scorul de 25 – 23. În parţialul trei, Volei Municipal s-a oprit la pragul de 20.
Joi, în ultima zi a turneului, zălăuanii au întâlnit Universitatea Cluj, formaţie ce a terminat pe locul nouă ediţia trecută de campionat. Meciul a fost extrem de disputat, fiind nevoie de cinci seturi pentru a se stabili echipa câştigătoare. Clujenii s-au impus cu 25 – 23 în setul întâi, iar parţialul secund le-a revenit zălăuanilor, 25 – 19. Universitatea a preluat, din nou, iniţiativa, după ce s-a impus cu 25 – 22 în setul trei. Zalăul a trimis meciul în tie-break, după 25 – 21 în setul patru, iar parţialul decisiv s-a încheiat în prelungiri, 19 – 17 în favoarea clujenilor.
Competiţia a fost câştigată de Unirea Dej, iar poziţia secundă i-a revenit Ştiinţei Explorări Baia Mare.
La finalul săptămânii viitoare, Volei Municipal Zalău va participa la „Cupa Explorări” de la Baia Mare, turneu la care, antrenorii Marian Constantin şi Bogdan Nicolae ar putea avea întreg lotul la dispoziţie.

Leave a Comment