Vicecampioana începe lupta în Final-Four-ul Cupei României

Volei Municipal Zalău va întâlni în semifinală formaţia Dinamo Bucureşti, de care a dispus în ambele confruntări din sezonul regulat

Calificată în finala campionatului, după ce a învins cu scorul de 3 – 1 Universitatea Craiova în semifinale, vicecampioana Volei Municipal Zalău va încerca să realizeze cel puţin aceeaşi performanţă şi în Cupa României. Formaţia condusă de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae se va duela în această după-amiază cu Dinamo Bucureşti în semifinalele Cupei României. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, ambele partide fiind câştigate cu scorul de 3 – 0 de voleibaliştii zălăuani. „Vom încerca să trecem de Dinamo în faza semifinală şi să jucăm finala Cupei României. Împotriva celor de la Dinamo am mai jucat de două ori în acest an şi i-am învins de fiecare dată fără nicio problemă. Cred că putem face acelaşi lucru şi în semifinala Cupei României, chiar dacă meciul va avea o cu totul altă încărcătură”, a declarat antrenorul bulgar al vicecampioanei, Stoyan Stoev.
Şi jucătorii consideră că pot trece în semifinale de Dinamo, pentru a juca o finală şi în Cupa României. „Sper atât eu, cât şi colegii mei să trecem de Dinamo, până acum ne-a fost uşor. Dacă am reuşit să-i învingem de două ori în campionat, cred că putem reuşi acelaşi lucru şi în cupă. Ne dorim să jucăm o finală cu Constanţa şi în Cupa României. Va fi un singur meci, în care cred că va conta foarte mult forma de moment a fiecăruia”, a afirmat Marian Bala, unul dintre cei mai buni jucători ai semifinalei cu Craiova.
„Cu Dinamo am mai jucat până acum atât amicale, cât şi în campionat, i-am învins fără probleme de fiecare dată şi sperăm să facem acelaşi lucru şi de această dată. Dinamo este o echipă surprinzătoare şi nu trebuie să ne considerăm victorioşi înaintea jocului”, a afirmat şi universalul Gabriel Cherbeleaţă.
Din lotul vicecampioanei va lipsi juniorul Rareş Bălean, care evoluează în această perioadă la Campionatul European din Turcia cu echipa naţională a României.
Partida dintre Volei Municipal Zalău şi Dinamo Bucureşti este programată la ora 17 şi va fi transmisă în direct pe DigiSport.
Tot astăzi, dar de la ora 19:45 va avea loc cealaltă semifinală, dintre Tomis Constanţa şi SCM Universitatea Craiova, iar finala este programată mâine, de la ora 17.
Toate duelurile din cadrul Final-Four-ului Cupei României sunt programate în sala de sport de la Cheile Grădiştei.

Probleme financiare pentru campioana Tomis Constanţa

Campioana ediţiei trecute, Tomis Constanţa, trece printr-o perioadă extrem de delicată. Jucătorii şi antrenorii nu au mai fost plătiţi de câteva luni, iar doi dintre cei mai importanţi voleibalişti, universalul Ventzislav Simeonov şi extrema Stanislav Petkov au decis să plece de la echipă, nemulţumiţi de întârzierile salariale. Petkov a evolua mai mult ca rezervă atât în campionat, cât şi în Cupa României, însă Simeonov era singurul universal din lotul campioanei. Din lotul Tomisului va lipsi şi juniorul Adrian Aciobăniţei, care participă cu naţionala României la Campionatul European din Turcia. „Din păcate, abordăm semifinala Cupei României fără trei jucători importanţi, care au lăsat lotul echipei noastre cam dezechilibrat. Avem patru centri, doi coordonatori, doi libero şi două extreme. La nivel de universal va trebui să improvizăm, va juca Dragoş Pavel sau unul dintre centri”, a declarat pentru presa locală din Constanţa antrenorul Martin Stoev.

One Thought to “Vicecampioana începe lupta în Final-Four-ul Cupei României”

  1. […] Calificată în finala campionatului, după ce a învins cu scorul de 3 – 1 Universitatea Craiova în semifinale, vicecampioana Volei Municipal Zalău va încerca să realizeze cel puţin aceeaşi performanţă şi în Cupa României. Formaţia condusă de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae se va duela în această după-amiază cu Dinamo Bucureşti în semifinalele Cupei României. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, ambele partide fiind câştigate cu scorul de 3 – 0 de voleibaliştii zălăuani. “Vom …read more […]

Leave a Comment