Vicecampioana, blocată la Ploieşti

Volei Municipal Zalău a întrerupt miercuri seara seria victoriilor din campionat, pierzând cu scorul de 2 – 3 pe terenul liderului, Tricolorul Ploieşti, după ce a condus cu 2 – 1 la seturi

Majoritatea antrenorilor sunt de părere că actuala ediţie a Diviziei A1 la volei masculin va fi cea mai disputată din ultimii ani, ceea ce se şi adevereşte după rezultatele înregistrate în primele etape. Campioana Craiova ocupă abia poziţia a şasea, în timp ce vicecampioana Volei Municipal Zalău se situează pe poziţia a patra. Tricolorul Ploieşti, formaţie ce a terminat pe locul cinci ediţia trecută de campionat, se situează în fotoliul de lider după primele cinci etape, obţinând doar victorii în primele partide ale sezonului.
Ultimul succes obţinut de ploieşteni s-a înregistrat miercuri seara, în faţa vicecampioanei Volei Municipal Zalău. A fost cel mai disputat meci din actuala ediţie de campioant, primele patru seturi încheindu-se cu scorul de 25 – 23, iat tie-break-ul, cu 16 – 14.
Actul de debut şi l-au adjudecat gazdele, care s-au apărat mai bine decât voleibaliştii zălăuani. Mihai Tarţa, înlocuitorul lui Adrian Gontariu, care nu a putut evolua la Ploieşti din cauza unei otite, a avut o evoluţie bună, însă lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul la unele faze.
Zalăuanii şi-au revenit după setul întâi şi au reuşit să câştige parţialele doi şi trei, graţie unui joc bun pe faza de blocaj.
Vicecampioana a început bine şi actul patru, având avantaj de două puncte în debut, însă, ploieştenii au fost ţinuţi în joc de Ferreira Centelles şi Zhylinskyi, iar meciul a ajuns în tie-break.
Începutul setului decisiv le-a aparţinut gazdelor, dar Zalăul a revenit şi a întors rezultatul, conducând cu 11 – 10. Mihalcea a reuşit câteva blocaje bune, dar a greşit la serviciu, iar Ploieştiul a trecut la conducere în final. Gazdele au servit foarte bine şi au reuşit să se impună cu 16 – 14.
O altă surpriză a etapei s-a produs în Capitală, unde Steaua a învins campioana Universitatea Craiova cu scorul de 3 – 1.
În urma eşecului de la Ploieşti, Volei Municipal a coborât pe poziţia a patra, urmând ca în etapa viitoare, programată sâmbătă, să întâlnească pe teren propriu Arcada Galaţi, ocupanta locului doi. Meciul este programat la ora 18, în Sala Sporturilor.

Leave a Comment