Vasile Jula pune punct carierei de fotbalist

După ce a jucat peste 300 de meciul în Liga I şi multe altele în Ligile a II-a şi a III-a, fostul internaţional îşi va pune ghetele în cui în această vară, la vârsta de 38 de ani

În cei 29 de ani de carieră, Vasile Jula şi-a făcut un nume în fotbalul românesc, iar convocarea la echipa naţională pentru partida cu Finlanda, din 2006, l-a făcut cunoscut şi peste hotare.
Este conştient că ar mai putea continua, cel puţin un sezon, la nivelul Ligii a III-a, având în vedere experienţa acumulată de-alungul anilor, dar preferă să lase locul fotbaliştilor tineri. „Cred că în cei 29 de ani de activitate, am făcut destule pentru fotbal şi am obţinut suficient din acest sport. Ca în orice domeniu, au fost momente frumoase, dar şi momente mai puţin plăcute. Una peste alta, sunt mândru şi mulţumit de ceea ce am realizat în aceşti ani. Este timpul să mă retrag din activitatea de fotbalist şi să las locul jucătorilor tineri şi dornici de afirmare. Nu aş putea spune că regret ceva în cariera de fotbalist. Singurul regret este că trebuie să renunţ”, ne-a declarat Vasile Jula.
Ultimii ani ai carierei de fotbalist i-a petrecut la FC Zalău, în Liga a III-a, formaţie pentru care evoluează din 2008, odată cu promovarea echipei în al treilea eşalon. Deşi nu a apucat să evolueze cu FC Zalău şi în Liga a II-a, Jula speră ca echipa zălăuană să facă pasul spre al doilea eşalon cât mai curând. „Sper şi îmi doresc din suflet ca FC Zalău să promoveze cât mai repede în Liga a II-a. Acest lucru depinde însă de mai mulţi factori, iar cel mai important este cel financiar”.
Deşi este clujean de origine, Jula se simte la Zalău ca acasă, iar Armătura Zalău a fost prima echipă de seniori la care a evoluat. „Întotdeauna m-am simţit la Zalău ca acasă, tocmai de aceea m-am şi stabilit aici”.
La Armătura Zalău a evoluat în sezonul 1993 – 1994, fiind împrumutat de Universitatea Cluj, unde a început junioratul la vârsta de 10 ani. S-a întors la „U” şi a evoluat cinci sezoane, jucând 111 meciuri pentru „şepcile roşii”. Au urmat alţi cinci ani, la Gloria Bistriţa, tot în Liga I, după care s-a întors la Cluj, dar la CFR, pentru trei sezoane. Ultimele meciuri în Liga I le-a jucat sub tricoul Daciei Mioveni, la care a fost legitimat în perioada 2007 – 2008. În total, a bifat peste 300 de apariţii în prima ligă. „M-am simţit bine la toate echipele, însă Clujul va rămâne întotdeauna în inima mea”.
Vârful carierei a fost acea convocare la echipa naţională, în 2006, pentru partida cu Finlanda, pe vremea când evolua la CFR Cluj. „Cred că este visul oricărui fotbalist să ajungă, cel puţin o dată, la echipa naţională. Sunt momente unice în viaţă, care, de multe ori, nu se pot exprima în cuvinte”, a afirmat Vasile Jula.
Îşi aminteşte şi acum de duelurile cu Marius Lăcătuş, cu care a rămas într-o relaţie foarte bună, mai ales că soţia acestuia este sălăjeancă. „Cu Lăcătuş am rămas în relaţii foarte bune şi de câte ori vine în Sălaj mă sună să ne întâlnim”.
Într-o relaţie foarte bună a rămas şi cu Florin Prunea. „Eu eram încă la Centrul de Copii şi Juniori ai Universităţii Cluj, când Prunea a jucat la echipa de seniori, dar avem şi acum o relaţie deosebită. De câte ori vine în Sântămărie (localitatea de origine a soţiei portarului, n.r.) mă sună cu câteva zile înainte pentru a ne putea întâlni”.
În memorie i-a rămas şi partida în care Gloria Bistriţa, cu Jula în teren, a învins Dinamo cu 2 – 0. „M-am bucurat pentru victorie, dar cel mai satisfăcut am fost că am jucat împotriva idolului meu, Gigă Popescu, fiindcă la finalul acelui sezon, el s-a şi retras din activitate”, îşi aminteşte fundaşul.
Nu va sta departe de fenoment, chiar dacă şi-a închieat cariera de fotbalist. „După 29 de ani de fotbal, este greu să stau departe de fenomen. Nu m-am decis încă ce voi face, dar mi-aş dori să ocup o funcţie în conducerea unui club, indiferent de nivelul la care evoluează echipa”, a mai spus fostul internaţional.

Alte articole

One Thought to “Vasile Jula pune punct carierei de fotbalist”

  1. gabi morar

    Felicitari Vasile, si mult succes in viitor!

Leave a Comment