Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi, premiate pentru evoluţiile avute la echipa zălăuană

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, în pauza meciului dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti, din cadrul primei etape a Ligii Naţionale de handbal feminin

HC Zalău nu mai dispune în acest sezon de două dintre cele mai valoroase jucătoare pe care le-a avut clubul zălăuan în istoria sa. Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi au decis să pună punct carierei sportive odată cu încheierea sezonului 2013 – 2014 al Ligii Naţionale de handbal feminin. Având în vedere aportul pe care l-au avut cele două foste handbaliste de-a lungul anilor atât în tricoul Zalăului, cât şi sub culorile echipei naţionale, conducerea HC Zalău a ţinut să le facă celor două o premiere specială. Evenimentul a avut loc loc sâmbătă după-amiaza, în pauza meciului dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti, din cadrul primei etape a Ligii Naţionale, Motogna şi Şomoi primind din partea conducerii clubului zălăuan câte o diplomă de excelenţă şi un buchet de flori. Premierea a fost făcută de Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi al HC Zalău şi de managerul Gheorghe Tadici. Cele două foste jucătoare au primit câte un buchet de flori şi din partea Primăriei Zalău, la eveniment fiind prezent Radu Nistorescu, administratorul public.
Şi suporterii formaţiei zălăuane au pregătit o surpriză pentru cele două foste mari handbaliste, afişând în timpul partidei un banner pe care scria: „Vali & Ana: cuvintele sunte de prisos… Pentru tot ce aţi făcut la Zalău, mulţumim frumos!!!”.
Valeria Motogna a practicat handbalul timp de 23 de ani, perioadă în care a obţinut o serie de rezultate remarcabile atât la echipa zălăuană, cât şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi echipa naţională. Vali a devenit de opt ori campioană a României cu Silcotub Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe lângă multiplele titluri de vicecampioană naţională, Motogna a câştigat City Cup în 1996 cu Silcotub Zalău, Cupa Cupelor cu Oltchim în 2007 şi a jucat finala Ligii Campionilor în 2010.
Sub tricoul echipei naţionale, Vali Motogna a devenit campioană europeană în 1998 şi campioană mondială un an mai târziu cu naţionala de tineret, iar cu reprezentativa de senioare a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Sydnei (2000) şi Beijing (2008), la ultima fiind port-drapelul delegaţiei României.
Ana Maria Şomoi (fostă Lazer) a ajuns la Silcotub Zalău în 2001, după ce câştigase medalia de bronz în Liga Naţională cu Fibrex Săvineşti. Sub tricoul formaţiei zălăuane, Ana Maria Şomoi a câştigat două titluri naţionale şi Cupa României, transferându-se în 2005 la ETO Gyori. Cu gruparea maghiară a câştigat campionatul şi Cupa Ungariei, iar în 2007 a revenit la formaţia de la poalele Meseşului. A devenit mămică în 2009, dar a stat departe de semicerc doar un an, ajutând HC Zalău în obţinerea performanţelor din ultimele sezoane. La finalul sezonului 2011 – 2012, Ana Maria Şomoi a câştigat cu HC Zalău medalia de bronz în Liga Naţională.
Sub tricoul echipei naţionale, Şomoi a devenit vicecampioană mondială în 2005, România fiind condusă de pe margine şi la acea vreme de Gheorghe Tadici.

Leave a Comment