Valeria Motogna, inclusă în programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”

După şase acţiuni la care au participat atleta Paula Todoran şi karateka Călin Marincaş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a inclus-o în programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” şi pe Valeria Motogna, port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing. Fosta handbalistă a fost prezentă vineri, alături de directorul DJST Sălaj, Adrian Fărcaş, la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Bocşa.
Motogna le-a vorbit celor peste 180 de elevi despre importanţa sportului, despre importanţa orelor de educaţie fizică şi sport şi despre beneficiile mişcării sportive într-o Românie în care ponderea obezităţii este alarmantă.
Valeria Motogna este una dintre cele mai emblematice handbaliste din România, înfiinţându-şi la Zalău o şcoală de handbal care-i poartă numele. Handbalista le-a dezvăluit elevilor Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” din Bocşa şi povestea carierei sale sportive, una în care a obţinut rezultate foarte bune atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
Programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” a fost lansat la finalul anului trecut de Ministerul Tineretului şi Sportului, prima acţiune de acest gen desfăşurându-se în Sălaj în luna noiembrie, la Şcola Gimnazială din Cuzăplac, unde este profesor de educaţie fizică şi sport chiar karateka Călin Marincaş. Au urmat vizite la Şcolile din Hida, din Sîg, din Românaşi, din Zimbor şi din Crişeni.
Directorul DJST Sălaj a afirmat că acţiunile de acest gen vor continua în Sălaj, urmând a fi implicate şi alte nume sonore din sportul sălăjean.

Leave a Comment