UPDATE: Campioana Serbiei, „ciuruită” la Zalău

CS Volei Municipal Zalău – Steaua Roşie Belgrad 3 – 0 (25 – 21, 25 – 21, 25 – 20)

CS Volei Municipal Zalău a avut un debut aproape perfect în actualul sezon al Cupei Challenge, câştigând cu scorul de 3 – 0, manşa tur din 16-imi, în faţa campioanei Serbiei, Steaua Roşie Belgrad. Gruparea de la poalele Meseşului a început cu trac jocul de la Zalău, desfăşurat marţi seara, dar Aurel Vlaicu a solicitat rapid înteruperea jocului, la scorul de 1 – 5, pentru a-şi trezi jucătorii la realitate. Oaspeţii au continuat să conducă şi au intrat cu două puncte avans (8 – 6) la primul time-out tehnic, însă zălăuanii au recuperat din handicap şi au egalat la opt. Ridicătorul Lamb nu părea să fie într-o formă foarte bună, nici universalul Nagy, a cărui atacuri au găsit de puţine ori ţinta, iar Steaua s-a desprins, din nou, la 11 – 8, apoi la 13 – 10. Situaţia s-a schimbat, însă, radical în partea a doua a setului. Preluarea a început să funcţioneze tot mai bine în tabăra zălăuană, iar Lamb şi-a revenit la forma normală şi a demonstrat că rămâne unul dintre cei mai buni coordonatori din Europa. La 14 – 14, antrenorul sârbilor a solicitat întreruperea jocului, dar nu a mai putut opri elanul echipei zălăuane. A încercat şi o mutare tactică, la 19 – 19, introducându-l pentru serviciu pe secundul Rasco Jovanovic, dar Zalăul a jucat tot mai bine. Blocajul format din Bala şi Gheorghiţă a funcţionat foarte bine pe final, iar echipa pregătită de Vlaicu s-a impus la 21.
Îneceputul actului secund a fost, din nou, al sârbilor. Steaua Roşie Belgrad a avut 8 – 5 la primul time-out tehnic, iar la 11 – 6 în favoarea oaspeţilor, Vlaicu nu a mai riscat şi a solicitat întreruperea jocului. A urmat un moment perfect din partea echipei gazdă, care a egalat la 11, iar antrenorul Dusko Nikolic a fost nevoit să mute pe extremă, Milan Peric luându-i locul lui Lazăr Koprivica. Însă, jocul Zalăului a funcţionat perfect, Dall Bosco şi Mihalcea au fost oamenii finalului de set, ducându-şi echipa spre câştigarea actului secund.
Setul trei a aparţinut în totalitate Zalăului. În evidenţă a ieşit jocul bun făcut pe faza de atac, în special de secundul Marian Bala, care a fost omul potrivit la locul potrivit. Gazdele au condus cu 8 – 4 şi 16 – 13 la cele două time-out-uri tehnice, iar în final s-au impus la 20.
„Fiecare joc are istoricul lui. Noi nu am început bine acest meci, dar mă bucur că băieţii au revenit şi au făcut un joc bun până la final. Nici un meci nu seamănă cu altul, iar calificarea nu se poate spune că este tranşată. Ne vom pregăti în continuare cât putem de bine şi mergem să ne calificăm. Şcoala sârbă de volei este una de calitate, cu jucători înalţi, iar prin meciurile internaţionale le va creşte şi valoarea”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul Aurel Vlaicu.
„Avem o echipă foarte tânără, mai ales pentru cupele europene. Juătorii au puţin peste 20 de ani şi nu au continuitate în joc, ceea ce s-a şi văzut în acest meci. Am început bine, după care am pierdut prea uşor mingile. Echipa din Zalău este una valoroasă, dar sunt convins că în retur vom juca mai bine şi vom obţine mai mult decât la Zalău”, a precizat tehnicianul sârbilor, Dusko Nikolic.
Returul dintre cele două formaţii este programat marţi, 17 decembrie, la Belgrad.
CS Volei Municipal: Adriano Lamb, Peter Nagy, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
Steaua Roşie Belgrad: Maksim Bucujevic, Dusan Petkovic, Okolic Aleksander, Milotinovic Vuk, Stoilovic Filip, Koprivica Lazar şi Filip Vujic (libero). Au mai evoluat: Rasco Jovanovic şi Milan Peric. Antrenori: Dusko Nikolic şi Tomislav Kukanjac.

Leave a Comment