Unul dintre cei mai buni portari ai lumii, în conducerea tehnică a Larvikului

Duelul sezonului în cupele europene pentru HC Zalău ar putea fi numit jocul de duminică seara, în care echipa pregătită de Gheorghe Tadici a dispus cu 25 – 22 de Larvik, unul dintre cele mai renumite cluburi de handbal feminin la nivel mondial. Echipa norvegiană are un palmares de invidiat atât pe plan intern, unde a câştigat numeroase titluri naţionale şi cupe ale Norgeviei, cât şi în cupele europene, câştigând de două ori Cupa Cupelor şi o dată Liga Campionilor.
Una dintre jucătoarele emblematice din istoria clubului este fostul portar, Lene Rentala, actualmente antrenor secund al echipei Larvik.
Rentala este de origine daneză, evoluând la Larvik din 1997 până în 2014, contabilizând 666 de prezenţe în poarta norvegiencelor.
La nivel de club, „secundul” Larvikului a câştigat Liga Campionilor, de două ori Cupa Cupelor, 14 titluri ale Norvegiei şi 13 cupe.
Cu naţionala Danemarcei, Lene Rentala a devenit dublă campioană olimpică, medaliată cu aur, argint şi bronz la Campionatul Mondial, triplă campioană şi medaliată cu argint la Campionatul European.
Lene Rentala s-a aflat în topul celor mai buni portari din lume atât în Liga Campionilor, cât şi în cele trei competiţii rezervate echipelor naţionale. Au fost ani în care daneza a dus o luptă strânsă pentru titlul de „cel mai bun portar” chiar cu Luminiţa Huţupan Dinu, fostul portar al Oltchimului.

Leave a Comment