Unirea Mirşid a câştigat, în premieră, Cupa AJF

Pentru prima dată în cei 14 ani, de când se organizează Cupa AJF la fotbal în sală, competiţia a fost câştigată de o echipă din Liga a V-a

La o săptămână după desfăşurarea meciurilor din faza grupelor, ediţia a XIV-a a Cupei AJF la fotbal în sală a continuat sâmbătă, cu faza finală (semifinale şi finale). Cele patru echipe clasate pe primul loc în faza grupelor, Unirea Mirşid, Meseşul Treznea, Gloria Bobota şi AS Chieşd, s-au duelat în semifinale.
Prima semifinală a pus faţă-n faţă echipele Unirea Mirşid şi Gloria Bobota, formaţia condusă de Marius Cozma câştigând cu scorul de 3 – 0. Două dintre cele trei reuşite i-au aparţinut lui Ionuţ Jeler, iar al treilea gol a fost înscris de Nicolae Micle.
În a doua semifinală, cea dintre Meseşul Treznea şi AS Chieşd, s-au marcat tot trei goluri, prima echipă câştigând cu scorul de 2 – 1. Vlad Berbecar şi Claudiu Murg au înscris cele două goluri pentru formaţia din Treznea, în timp ce, pentru chieşdeni a marcat Bernat Robert.
Pentru stabilirea locurilor 3 – 4 s-au duelat Gloria Bobota şi AS Chieş, partidă în care s-au înscris nu mai puţin de şapte goluri. Scorul final a fost 4 – 3 în favoarea formaţiei din Chieşd, trei din cele patru reuşite ale chieşdenilor, aparţinându-i lui Paul Chiş. A patrulea gol a fost marcat de Sorin Iacob. De cealaltă parte, Varga Iozsef, Cătălin Sabău şi Florin Vaşvari au marcat cele trei goluri ale echipei din Bobota.
Finala mare a pus faţă-n faţă câştigătoarea ediţiei trecute, Meseşul Treznea şi formaţia din Liga a V-a, Unirea Mirşid. Echipa condusă de pe margine de Marius Cozma şi Nicolae Şandor a produs supriza ediţiei din acest an, câştigând cu scorul de 2 – 1 în faţa celor de la Meseşul Treznea. Ionuţ Jeler şi Florin Kordiş au adus victoria Unirii Mirşid, în timp ce, pentru Meseşul Treznea, golul de onoare a fost marcat de Claudiu Murg.
De menţionat că Unirea Mirşid este prima echipă din Liga a V-a care câştigă Cupa AJF, performanţa fiind cu atât mai mare, cu cât formaţia din Mirşid nu a împlinit nici măcar un an de la înfiinţare.
„Sunt mulţumit de modul în care jucătorii au reprezentat comuna Mirşid la această competiţie. Jucătorii au valoare, iar acest lucru cred că s-a văzut în semifinale, dar mai ales în finală. Bucuria noastră este cu atât mai mare, cu cât, în faza semifinală, celelalte trei echipe provin din Liga a IV-a. Experienţa jucătorilor veniţi din Zalău, cu ambiţia celor locali formează un lot cu care cred că putem termina pe primul loc în Liga a V-a. La vară, vom face calcule pentru a vedea dacă putem juca în Liga a IV-a sau continuăm tot în Liga a V-a”, ne-a declarat primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi.
Asociaţia Judeţeană de Fotbal, organizatoarea competiţiei, a acordat la final cupe, diplome şi mingi celor patru semifinaliste. Totodată, conducerea AJF a ţinut să mulţumească conducerilor şcolilor din Pericei şi Măerişte, pentru că au pus la dispoziţie, pentru faza grupelor, sălile de sport din cele două comune.
Unirea Mirşid: Ionuţ Spătărelu, Mihai Gaidoş, Răzvan Hendea, Florin Kordiş, Ciprian Pavel, Nicolae Micle, Ionuţ Jeler, Florin Pop, Gabriel Călăcean, Marius Cozma, Nicolae Şandor, Raul Iliese şi Ciprian Stoica. Antrenori: Marius Cozma ş Nicolae Şandor.

Leave a Comment