Una caldă, alta rece pentru „tricolori”

Naţionala de volei masculin a României, din lotul căreia fac parte şapte jucători de la cele două echipe sălăjene, a susţinut la finalul acestei săptămâni primul turneu de calificare la Campionatul European din 2015, adversarele României fiind Muntenegru, Olanda şi Croaţia. În primul meci, voleibaliştii pregătiţi de Dănuţ Pascu au întâlnit chiar reprezentativa ţării gazdă, Muntengeru, iar în ciuda faptului că foarte puţini erau cei care credeau într-o victoriei a naţionalei ţării noastre, jucătorii români au făcut un joc bun şi au reuşit să se impună la capătul a cinci seturi. România şi-a adjudecat primele două seturi, pe care le-a câştigat la 14 şi la 22, dar muntenegrenii su revenit spectaculos şi au restabilit egalitatea la seturi, după 25 – 22 şi 25 – 21. În volei se spune că „dacă nu câştigi şi setul trei după ce ai 2 – 0 la seturi, pierzi cu 2 – 3”, însă, pentru „tricolori” nu a fost valabil acest lucru. Deşi veneau după două seturi pierdute, voleibaliştii antrenaţi de Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie au intrat foarte motivaţi în actul decisiv, pe care l-au controlat de la un capăt la altul conducând cu 5 – 3, 10 – 8, 12 – 10 şi 15 – 11 la final.

Pentru România au evoluat toţi cei şapte voleibalişti proveniţi de la Volei Municipal Zalău şi Phoenix Şimleu Silvaniei. În sextetul de bază s-au regăsit Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Marian Bala şi libero-ul Adrian Feher, iar pe parcurs au mai evoluat Andrei Georgescu, Vlad Tebieş şi Mihai Mărieş, ultimul provenind de la Phoenix Şimleu Silvaniei.
România a pierdut al doilea meci, cel cu Olanda, cu scorul de 0 – 3, însă diferenţa s-a făcut în finalurile de set, când experienţa şi valoarea olandezilor şi-a spus cuvântul. Scorul pe seturi a fost: 27 – 25, 25 – 23 şi 25 – 18 în favoarea Olandei.
În disputa cu Olanda, selecţionerul Dănuţ Pascu nu i-a folosit pe doi dintre jucătorii de la Zalău, secundul Marian Bala şi libero-ul Adrian Feher fiind menajaţi pentru disputa cu Croaţia, programat duminică după-amiaza.
Al doilea turneu de calificare este programat la finele săptămânii viitoare, în Croaţia.

Leave a Comment