Un zălăuan a devenit campion naţional la tenis

Deşi a încercat înotul şi voleiul (sport pe care l-a practicat şi tatăl său la cel mai înalt nivel naţional), Eric Verdeş a ales, în cele din urmă, calea „sportului alb”, iar peste ani s-a adeverit că decizia nu a fost deloc greşită.

10 ani a avut zălăuanul Eric Verdeş când a început practicarea tenisului la CSM Zalău, sub îndrumarea lui Constantin Carp,  iar după câţiva ani s-a transferat la un club din Cluj-Napoca. Odată cu trecerea anilor au apărut şi rezultatele, Eric ajungând la 14 ani între cei mai buni tenismeni din ţară la această categorie. În 2018 a venit şi prima medalie naţională, tenismenul zălăuan devenind vicecampion naţional.

În ultimii ani, sportivul a încercat să îmbine sportul cu şcoala, având rezultate bune pe ambele fronturi. 2020 a fost un an mai sărac în competiţii pentru Verdeş, care s-a axat mai mult pe studiile liceale, dar lovitura pe plan sportiv a dat-o la finalul săptămânii trecute.

Eric Verdeş, legitimat în prezent la CS Winners TC Cluj-Napoca, a devenit campion naţional la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale pe echipe Under 18. La acest eveniment, Verdeş a evoluat pentru ACS Tennis Team Bucureşti, în baza unei colaborări între clubul clujean şi cel din Capitală. Cinci echipe au fost înscrise la Naţionale, iar pe tabloul principal s-au calificat patru, care au jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”. Echipa zălăuanului Eric Verdeş a învins cu 5 – 0 Clubul Sportiv Dacia Galaţi, cu 3 – 2 Dinamo Bucureşti şi cu 5 – 0 ACS Junior Pro Tenis.

La simplu, Verdeş a reuşit de curând să câştige primul său turneu ITF, ocupând, în prezent, locul 212 în clasamentul ITF.

Leave a Comment