Un meci cât un sezon pentru Sportul Şimleu

Câştigătoarea Ligii a IV-a Sălaj şi a fazei judeţene din Cupa României va susţine sâmbătă, de la ora 18, cel mai important meci din acest sezon, barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Adversara Sportului Şimleu va fi campioana judeţului Bihor, CS Sânmartin, iar partida este programată la ora 18, pe Stadionul „Mechel” din Câmpia Turzii.

Sălajul poate avea, din nou, două echipe de fotbal în Liga a III-a, dacă Sportul Şimleu va reuşi să învingă sâmbătă, în meciul de baraj, campioana judeţului Bihor, CS Sânmartin. Devenită campioană judeţeană la fotbal şi câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, formaţia de la poalele Măgurii va susţine cel mai important meci al sezonului, un duel care poate să readucă Şimleul în „lumea bună” a fotbalului românesc.
Din păcate, Sportul Şimleu nu a avut noroc la tragerea la sorţi, urmând să întâlnească cel mai dificil adversar dintre cei posibili, CS Sânmartin fiind o echipă cu jucători valoroşi, foşti fotbalişti de Liga a II-a, care a câştigat în Bihor atât campionatul, cât şi faza judeţeană a Cupei României.
Conştient de valoarea adversarului, Lupo Csaba, antrenorul-jucător al echipei şimleuane, crede, totuşi, că Sportul Şimleu poate să facă o figură frumoasă în partida de sâmbătă şi să obţină victoria. „Abordăm jocul de sâmbătă ca orice alt meci, fără emoţii. CS Sâmnartin este o echipă foarte bine pregătită atât fizic, cât şi tehnico-tactic. Este o echipă cu o aşezare bună în teren şi agresivă. Nu cunosc jocul celorlalte campioane din judeţele limitrofe, dar, din câte am înţeles, CS Sânmartin este cea mai bună echipă dintre cele cu care am fi putut juca la baraj. Avem şi noi jucători valoroşi în lot, ceea ce s-a şi văzut în campionat şi Cupa României şi cred că putem face o figură frumoasă. Avem şansa noastră de care vom încerca să profităm la maxim şi să ieşim învingători”, a precizat Lupo Csaba.
În duelul de mâine, din formaţia şimleuană vor lipsi doi jucători importanţi, Garbacz Szilard, plecat la muncă în Belgia şi Emil Borz, accidentat în meciul din finala Cupei României.
De cealaltă parte, tehnicianul bihorenilor, Florin Fărcaş, consideră că partida va fi una foarte disputată. „Va fi un joc foarte disputat pentru că, aşa cum noi ne dorim foarte mult să promovăm în Liga a III-a, la fel îşi doresc şi cei de la Şimleu. Am câteva informaţii despre echipa din Şimleu, pe care am urmărit-o şi în meciul din finala Cupei României, însă, în acel meci nu au evoluat toţi titularii. Este o echipă cu un joc colectiv şi muncitoare. Cred că formaţia care va şti să transeze mai bine meciul în favoarea sa va avea câştig de cauză şi mi-aş dori să reuşim noi acest lucru. Am efectuat o pregătire bună pe tot parcursul campionatului, fiindcă, în momentul în care am preluat echipa cu zece zile înaintea începerii campionatului, am stabilit că obiectivul este promovarea în Liga a III-a”, ne-a declarat Florin Fărcaş, antrenorul care a pregătit în trecut FC Silvania Şimleu Silvaniei, pe vremea când şimleuanii evoluau în Liga a II-a. Tocmai de aceea, tehnicianul bihorean regretă faptul că adversara de sâmbătă va fi Sportul Şimleu. „Îmi pare rău că am căzut la meciul de baraj tocmai cu Şimleul, fiindcă mă leagă amintiri plăcute de acel oraş şi de oamenii de acolo. Cu unii dintre ei mai ţin şi acum legătura. Mi-aş fi dorit mult mai mult să ne duelăm într-un meci oficial în Liga a III-a, în sezonul următor”, a mai precizat Fărcaş.
Meciul dintre Sportul Şimleu şi CS Sâmnartin este programat la ora 18, pe Stadionul „Mechel” din Câmpia Turzii.

One Thought to “Un meci cât un sezon pentru Sportul Şimleu”

  1. Hai Simleu,avem incredere in voi! Indiferent de rezultat va sustinem.

Leave a Comment