Trei atleţi şi un pugilist, pe podium la CSM Zalău

Paula Todoran a devenit în acest an pentru a doua oară consecutiv şi pentru a cincea oară în carieră cea mai bună sportivă a Clubului Sportiv Municipal Zalău

Clubul Sportiv Municipal a întocmit în această săptămână clasamentul celor mai buni sportivi din acest an, având în vedere că în cele trei săptămâni rămase nu mai este programată nicio competiţie oficială. Pentru a doua oară consecutiv şi pentru a cincea oară în carieră, sportiva anului la CSM Zalău a fost desemnată atleta Paula Todoran, sportivă pregătită de Mirel Seişanu. Cele mai bune rezultate din acest an ale sportivei sunt locul întâi la Campionatul Naţional de Maraton, locul întâi la Campionatul Naţional de Semimaraton şi locul doi la Campionatul Naţional de Atletism, în proba de 10.000 metri. Paula Todoran a devenit în acest an, în premieră, câştigătoarea Maratonului Internaţional Bucureşti, fiind prima atletă din România care câştigă acest concurs, însă rezultatul nu punctează în clasamentul celor mai buni sportivi ai clubului. Atleta zălăuană a acumulat 34,5 puncte în competiţiile din acest an.
Sportiva antrenată de Mirel Seişanu este urmată în clasament de o altă atletă, Daniela Cîrlan, antrenată de Lorena Boberschi. Daniela Cîrlan a devenit în acest an vicecampioană balcanică la semimaraton, dar şi campioană balcanică cu echipa României, totalizând 10,5 puncte la cele două competiţii.
Chiar dacă nu a avut unul dintre cei mai reuşiţi ani din carieră, Adrian Popuţea s-a clasat pe locul trei în clasamentul celor mai buni sportivi la CSM Zalău. Sportivul pregătit de Ioan Dragoş a obţinut locul trei la Campionatul Naţional de seniori, având zece puncte pentru acest rezultat. De menţionat că Popuţea a participat accidentat la acest concurs, după ce în urmă cu o săptămână suferise o accidentare destul de gravă la Cupa Municipiului Zalău. Tot în acest an, Popuţea a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României, dar acest rezultat nu punctează în clasamentul de la finalul anului.
Un alt sportiv pregătit de Gheorghe Guşet, Kecskes Levente, ocupă tot poziţia a treia, la egalitate de puncte cu Popuţea. Cel mai bun rezultatul obţinut de acesta în 2014 este locul trei la Campionatul Naţional în proba de săritură cu prăjina. Atletul pregătit de „greul” zălăuan s-a clasat pe locul trei şi la Campionatul Internaţional al României, dar rezultatul nu a punctat în clasamentul celor mai buni sportivi.
Următoarele locuri sunt ocupate, în ordine, de: Raluca Bota – box (campioană naţională), Alina Ştirb – box (vicecampioană naţională), Dumitru Butcovan – radioamatorism (locul doi la Campionatul Naţional Multiband 40m US), Bianca Erdei – box (vicecampioană naţională la tineret), Naomi Ciurte – box (vicecampioană naţională la tineret), Cristian Cherebeneşi – box (vicecampion naţional de cadeţi), Lorena Bere – box (locul trei la Campionatul Naţional de juniori), Dorin Florea – box (locul trei la Campionatul Naţional de cadeţi), Andreea Nerţan – box (locul trei la Campionatul Naţional de juniori) şi Darius Forai – box (locul trei la Campionatul Naţional de cadeţi).

One Thought to “Trei atleţi şi un pugilist, pe podium la CSM Zalău”

  1. Anonim

    Paula neam cu besinoasa de Ana Tudoran?

Leave a Comment