Trei amicale în patru zile pentru HC Zalău

Pe lângă jocurile susţinute în cadrul Memorialului „Constantin Tită”, organizat de SCM Râmnicu Vâlcea la finalul anului trecut, Handbal Club Zalău şi-a mai programat trei jocuri de verificare până la reluarea campionatului. Prima partidă de verificare s-a desfăşurat miercuri, la Baia Mare, în compania celor de la Minaur, formaţie situată pe poziţia secundă în Liga Naţională.

După o primă repriză controlată de zălăuance, care au şi condus la pauză cu 14 – 13, partea secundă a fost a gazdelor, care s-au impus în final cu 27 – 25.

„Suntem în grafic cu pregătirea, iar în jocul de la Baia Mare, fetele au avut o prestaţie bună. Adversarele noastre au fost într-o formă şi mai bună, dar asta şi pentru faptul că la finalul săptămânii vor juca în cupele europene. Ne aşteaptă meciuri grele în acest an, fiindcă toate echipele au făcut transferuri importante. Gloria Bistriţa, cu care vom juca şi un amical, beneficiază de peste 2,5 milioane de euro numai de la autorităţile locale, dinte care 2,2 milioane numai de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud”, a declarat Gheorghe Tadici.

Contractul echipei HC Zalău cu Consiliul Judeţean Sălaj expiră în luna iulie a acestui an, însă managerul Gheorghe Tadici speră să existe continuitate în ceea ce priveşte finanţarea clubului de handbal de către instituţia condusă de preşedintele Dinu Iancu Sălăjanu.

„Noi mai avem contract până în iulie. Voi solicita o întâlnire cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj şi sper că lucrurile să decurgă normal şi din vară. Până la urmă, vorbim despre un club cu tradiţie, care a scris istorie pentru municipiu şi pentru judeţ”, a mai precizat tehnicianul zălăuan.

HC Zalău va mai juca vineri cu Gloria Bistriţa-Năsăud, iar sâmbătă cu Universitatea Cluj. Bistriţencele ocupă locul opt după şase etape, iar clujencele, penultima poziţie.

Primul meci oficial din acest an pentru echipa zălăuană este programat miercuri, 13 ianuarie, cu SCM Craiova, în cadrul etapei a VII-a. Partidele din cadrul acestei runde se vor desfăşura în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

 

 

Leave a Comment