Tradiţia merge mai departe. Nepotul regretatului Gheorghe Guşet, medaliat la aruncarea greutăţii

Devenit unul dintre cei buni sportivi antrenaţi de regretatul Gheorghe Guşet, Cristian Vlaic, cel care este şi nepotul celui supranumit „Uriaşul din Carpaţi”, a fost nevoit să întrerupă practicarea sportului de performanţă la scurt timp după dispariţia unchiului său. Aruncător de greutate, dar şi de disc, Vlaic a revenit anul trecut în circuit, dar nu a putut concura din diverse motive, unul dintre ele fiind lipsa unei susţineri financiare care să-i permită acest lucru.

Zilele trecute a decis, totuşi, să participe la un concurs naţional, „Memorialul Cluj-Napoca”, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 27 şi desfăşurat pe „Cluj Arena”. Deşi nu beneficiază de condiţii prea bune de pregătire, sportivul originar din Răstolţu-Mare (comuna Buciumi) a avut o prestaţie notabilă la Cluj, reuşind să se clasaze pe primul loc în proba de aruncare a discului şi pe locul secund la aruncarea greutăţii.

„Este foarte greu să mă menţin într-o formă foarte bună tot timpul. Am un loc de muncă, pentru a mă întreţine şi este foarte dificil să combin munca cu antrenamentele. Condiţiile de pregătire nu sunt dintre cele mai bune, aşa cum nu au fost nici pe vremea unchiului meu, dar am această ambiţie de a duce mai departe tradiţia aruncărilor şi sper să şi reuşesc”, ne-a declarat sportivul legitimat la CSM Zalău.

„Memorialul Cluj-Napoca” este prima competiţie din acest an pentru sportivul antrenat de Lorena Bobreschi, Vlaic urmând să concureze şi la Naţionalele de Atletism, programate în luna iulie, la Craiova.

„Îmi doresc foarte mult să obţin un titlu de campion la seniori, dar acest lucru necesită multe sacrificii. Voi face tot posibilul să ajung şi la această performanţă în viitor”, a mai afirmat sportivul sălăjean.

Competiţia de la Cluj s-a intitulat până în urmă cu câţiva ani „Memorialul Atleţilor Clujeni”, eveniment la care, în urmă cu cinci ani ani, Cristian Vlaic obţinea tot locul doi în proba de aruncare a greutăţii.

 

2 Thoughts to “Tradiţia merge mai departe. Nepotul regretatului Gheorghe Guşet, medaliat la aruncarea greutăţii”

  1. […] Devenit unul dintre cei buni sportivi antrenaţi de regretatul Gheorghe Guşet, Cristian Vlaic, cel care este şi nepotul celui supranumit „Uriaşul din Carpaţi”, a fost nevoit să întrerupă practicarea sportului de performanţă la scurt timp după dispariţia unchiului său. Aruncător de greutate, dar şi de disc, Vlaic a revenit anul trecut în circuit, dar nu a putut concura din diverse motive, unul dintre ele fiind lipsa unei susţineri financiare care să-i permită acest lucru. Zilele trecute a decis, totuşi, să participe la un concurs naţional, „Memorialul Cluj-Napoca”, eveniment ajuns la… Citeste mai mult […]

  2. […] Devenit unul dintre cei buni sportivi antrenaţi de regretatul Gheorghe Guşet, Cristian Vlaic, cel care este şi nepotul celui supranumit „Uriaşul din Carpaţi”, a fost nevoit să întrerupă practicarea sportului de performanţă la scurt timp după dispariţia unchiului său. Aruncător de greutate, dar şi de disc, Vlaic a revenit anul trecut în circuit, dar nu a putut concura din diverse motive, unul dintre ele fiind lipsa unei susţineri financiare care să-i permită acest lucru. Zilele trecute a decis, totuşi, să participe la un concurs naţional,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment