Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj: „Mediul privat trebuie să susţină mai mult sportul de performanţă”

Modificarea Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nu mai permite autorităţilor publice locale să fie acţionari în cadrul cluburilor şi asociaţiilor sportive, însă permite acestora să susţină în continuare sportul de performanţă pe baza unor proiecte de finanţare. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Consiliului Judeţean Sălaj, care a fost nevoit să se retragă din calitatea de acţionar al Asociaţiei Handbal Club Zalău. Şi Tiberiu Marc a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului, locul său fiind luat de Radu Istrate, unul dintre acţionari.
Instituţia condusă de Tiberiu Marc a rămas, însă, alături handbalul zălăuan, semnând deja contractul de finanţare prin care să poată susţine în continuare echipa manageriată de Gheorghe Tadici. Preşedintele Consiliului Judeţean consideră, însă, că mediul privat ar trebui să se implice mai mult în susţinerea sportului de performanţă.
„Există, în opinia mea, o oportunitate şi din partea mediului privat de a susţine sportul de performanţă. Poate că unii nu au dorit până acum să intre în asociere cu Consiliul Judeţean Sălaj, dar acum o pot face. Eu insist, fără prea mare succes până acum, asupra faptului că sportul de performanţă nu trebuie să rămână doar în sarcina intituţiilor publice locale. Sigur că se dau expemle din diverse ţări, unde există o implicare consistentă din partea autorităţilor locale, consistentă însemnând participare, nu susţinere integrală. Probabil că legislaţia şi fiscalitatea nu sunt foarte încurajatoare pentru mediul de afaceri de la noi din ţară, dar, daptul că la echipa de handbal există deja patru acţionari este un pas înainte. Până la urmă, sportul este un fenoment social şi orice membru al societăţii poate să-şi exprime opţiunea pentru un anumit fenomen social. Deocamdată, suntem într-o fază incipientă din acest punct de vedere, dar dezvoltarea mediului de afaceri va duce probabil la o susţinere mai mare din partea mediului privat. Altfel, există riscul ca numărul ramurilor sportive să se restrângă, fiindcă şi susţinerea autorităţilor publice locale are limitele ei”, a declarat Tiberiu Marc la scurt timp după ce instituţia pe care o conduce a semnat contractul de finanţare cu HC Zalău
Şi Primăria Municipiului Zalău s-a retras din acţionariatul echipelor de volei şi fotbal, dar proiectele de finanţare prin care să poată aloca în continuare bani vicecampioanei Volei Municipal Zalău şi reprezentantei din Liga a III-a de fotbal, FC Zalău, nu au fost încă semnate.

2 Thoughts to “Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj: „Mediul privat trebuie să susţină mai mult sportul de performanţă””

  1. Anonim

    Adica cei din privat sa va tina pe banii lor si in cladirea pe care o ocupati si sa va plateasca si unele vacante prin finantarea sportului. Ia da si tu din banii tai si vezi ce bine e.

  2. Marius

    „unde dai si unde crapa”nu ai inteles …nimic anonimule.Adevarat esti un anonim….

Leave a Comment