Tiberiu Marc, preşedinte HC Zalău: „Va trebui să avem o clasare mai bună în sezonul viitor”

HC Zalău a încheiat sezonul 2014 – 2015 pe poziţia a şaptea, un loc mulţumitor pentru unii, dezamăgitor pentru alţii, având în vedere că poziţiile din sezoanele anterioare au fost mai bune decât cea actuală. În vara anului trecut au avut loc schimbări importante în lotul echipei, iar pe parcursul sezonului au mai apărut şi o serie de accidentări care i-au dat calculele peste cap managerului Gheorghe Tadici. Echipa zălăuană s-a clasat pe locul şase la finalul sezonului regulat, iar în prima parte a play-off-ului a întâlnit Corona Braşov, o formaţie mult mai valoroasă, cu jucătoare de echipă naţională, în faţa căreia a pierdut cu 1 – 2 la general. Ciuciulete şi comapania au câştigat cu 23 – 19 partida de la Zalău, dar le-au pierdut pe ambele de la Braşov, evoluând împotriva Brăilei în faza a doua a play-off-ului.
Susţinătorii handbalului din Sălaj erau convinşi că favoritele lor vor trece de Dunărea Brăila şi vor juca cu echipa din Craiova pentru stabilirea locurilor 5 – 6, dar a venit acel sfert de oră „de coşmar” din finalul meciului de pe teren propriu cu Brăila în urma căruia, formaţia zălăuană a evoluat pentru stabilirea locurilor şapte – opt.
„Din păcate, sfârşitul campionatului înseamnă pentru noi o clasare mai slabă decât cea de la finalul sezonului regulat. Confruntarea cu Brăila a fost mai dificilă decât am crezut şi nu am reuşit să obţinem un rezultat care să ne dea posibilutatea să fim pe locul şase sau chiar pe locul cinci. Între timp, au apărut şi accidentări. Probabil, aceasta este valoarea lotului în acest moment. În vară vor mai pleca jucătoare. Acum ne despărţim de căpitanul Georgiana Ciuciulete, o jucătoare emblematică pentru echipă timp de nouă ani şi un căpitan exemplar. Roxana Varga nu mai poate continua, Crina Pintea are şi ea probleme de sănătate, iar în perioada următoare va trebui să compeltăm lotul. Vreau să le mulţumesc spectatorilor care au fost la sală şi ne-au susţinut de-a lungul sezonului. Sper să reuşim să facem un lot mai valoros şi să avem o clasare mai bună în sezonul viitor”, a afirmat preşedintele Tiberiu Marc la finalul partidei de marţi, în care HC Zalău a învins cu scorul de 37 – 19 CSM Ploieşti.
Campioana României în sezonul 2014 – 2015 a devenit CSM Bucureşti, care a învins în finală cu scorul de 2 – 0 la general campioana ediţiei trecute, HCM Baia Mare.

Leave a Comment