Tiberiu Marc îi lasă locul lui Mircea Ghiurco în conducerea clubului de volei

La scurt timp după modificările făcute în Adunarea Generală a Acţionarilor clubului de handbal, au avut loc schimbări şi în Adunarea Generală a Acţionarilor clubului de volei. Tiberiu Marc, reprezentantul Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj în conducerea Volei Municipal Zalău, a anunţat că doreşte să renunţe la calitatea de membru, un proiect de hotărâre fiind supus, luni, votului aleşilor judeţeni. Oficialul sălăjean şi-a motivat decizia invocând faptul că „municipiul Zalău, acţionarul majoritar al Asociaţiei CSVM Zalău, a fost reprezentat de trei persoane, respectiv de primar şi de cei doi viceprimari. Ulterior, au decis să-l numească pe Daniel Rusu în locul celor trei. Pentru a asigura un echilibru de reprezentare este corect să mă retrag din Adunarea Generală a Acţionarilor clubului de volei”.

Marc a ţinut să elimine speculaţiile potrivit cărora a făcut acest gest pentru a nu fi declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, aşa cum au păţit-o primarul Radu Căpîlnaşiu ori viceprimarii Daniela Coţa şi Fazakas Nicolae. „Nu există incompatibilitate pentru funcţiile deţinute de către edili în cadrul asociaţiilor ori fundaţiilor”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Tiberiu Marc l-a propus în locul său pe Mircea Ghiurco, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Sălaj, care „cunoaşte problemele din voleiul zălăuan, întrucât a mai activat la Elocond şi Remat Zalău”, după cum a precizat Csoka Tiberiu, vicepreşedintele CJ Sălaj. Propunerea făcută luni, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, de către preşedintele CJ Sălaj a trecut cu 25 de voturi pentru şi unul împotrivă.

Mircea Ghiurco a fost timp de 20 de ani preşedintele secţiei de volei din cadrul Asociaţiei Sportive Elcond Zalău, între anii 1993 – 2003, având un aport important la câştigarea celor trei titluri de campioană a României de către Elcond Zalău, în sezoanele ’96 – ’97, ’97 – ’98 şi ’98 – ’99. De asemenea, Mircea Ghiurco a făcut parte şi din Consiliul de Administraţie al clubului Remat Zalău.

Leave a Comment