Tenismenul Andrei Brisc, de două ori pe podium la Sibiu

Ultima competiţie din acest an pentru tenismenul zălăuan, Andrei Brisc, a fost o reuşită, sportivul pregătit de Constantin Carp clasându-se de două ori pe podium la „Trofeul Pamira”, de la Sibiu. Competiţia a avut loc în perioada 11 – 14 octombrie, desfăşurându-se la categoriile 10 ani, 12 ani şi 14 ani, masculin şi feminin atât la simplu, cât şi la dublu.
La categoria 14 ani au participat zălăuanii Andrei Brisc, legitimat la CSM Zalău şi Victor Negrean, de la Palatul Copiilor Zalău. Primul a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să se claseze pe primul loc în proba de dublu, unde l-a avut ca partener pe Mihai Corcoană, de la CSM Luduş. În urma tragerii la sorţi, cei doi s-au calificat direct în semifinală, unde şi-au învins adversarii cu scorul de 7 – 6, 6 – 4. În finală, Brisc şi Corcoană s-au duelat cu doi tenismeni din Alba-Iulia şi Bucureşti, pe care i-a învins cu 6 – 3, 7- 6.
La simplu, Andrei Brisc a obţinut locul doi, pierzând în finală cu scorul de 4 – 6, 2 – 6 în faţa dinamovistului Andrei Gaita. Până în finală, zălăuanul a învins trei adversari. În primul duel a dispus fără emoţii, 6 – 0, 6 – 0 de Cristian Florea, de la TC Sun Alba-Iulia, iar în semifinale şi-a învins partenerul de la dublu, pe Mihai Coroancă, de la CSA Luduş.
Tot la simplu, Victor Negrean de la Palatul Copiilor a fost învins în primul meci de Claudiu Romcea, de la TC Sun Alba-Iulia.
Andrei Brisc a mai obţinut în acest an rezultate notabile, printre ele, locul întâi la Cupa de Toamnă desfăşurată la Zalău în urmă cu două săptămâni, aceeaşi poziţie la Memorialul „Ioan Cioran” şi tot locul întâi la Cupa Sătmarului.

Leave a Comment