Tenismeni de la 20 de cluburi s-au întrecut la Cupa României de la Zalău

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a fost sâmbătă şi duminică gazda ediţiei din acest an a Cupei României rezervată juniorilor III la tenis de masă, eveniment ce a avut loc pentru prima dată în oraşul de la poalele Meseşului. Peste 120 de participanţi de la 20 de cluburi din România s-au duelat la competiţia de la Zalău, printre care s-au numărat şi tenismeni de la CSS şi CSM Zalău.
Dintre sportivii sălăjeni, cel mai bun rezultat l-a obţinut Cristian Mureşan, care s-a clasat pe locul cinci la final, ratând calificarea în semifinalele competiţiei după ce a pierdut cu 2 – 3 în faţa campionatului naţional de anul trecut. „A jucat foarte bine în primele patru seturi, iar pe al cincilea l-a cedat destul de uşor. Este un rezultat bun, dar putea obţine mai mult. A avut dorinţă, dar s-a văzut lipsa de concentrare, la fel ca în antrenamente, unde trebui să dea dovadă de mai multă seriozitate”, a declarat antrenorul Victor Puie.
La fete, Irina Goşa şi Domocos Reka au reuşit să se califice pe tabloul principal, iar Patricia Codaţ a jucat finala în turneul de consolare (turneu la care au participat sportivii care nu s-au clasat pe tabloul principal). „Un plus faţă de celelalte competiţii s-a putut oberva şi la sportivele Ioana Barbor şi Carla Câmpan”, a mai precizat Victor Puie.
Locul întâi la masculin a fost câştigat de Darius Toma, de la Centrul Olimpic Bistriţa, urmat pe podium de Marin Rădoi, de la CSS Slatina. Pe locurile trei s-au clasat Vlad Huroi (Centrul Olimpic Bistriţa) şi Mihai Pop (CSM Cluj).
Pe prima poziţie la feminin s-a clasat Tania Plăian, sportivă legitimată la Centrul Olimpic Bistriţa, urmată de Cristina Dumitrescu, de la CS Romgaz Mediaş. Diana Munteanu (CS Romgaz Mediaş) şi Andreea Dudescu (Centrul Olimpic Constanţa) s-au clasat pe locul trei la finalul întrecerii.
Cupa României a fost organizată de CSM Zalău cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, iar Federaţia Română de Tenis de Masă a oferit cupele diplome şi medaliile sportivilor de pe primele patru locuri.
Asociaţia Judeţeană de Tenis de Masă Sălaj împreună cu Cipricom Zalău a oferit premii în obiecte câştigătorilor.
Secţia de tenis de masă continuă selecţia pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, antrenamentele desfăşurându-se în sala de tenis din incinta Stadionului Municipal.
Pentru tenismenii zălăuani urmează o altă competiţie la finalul acestei săptămâni, Memorialul „Alexandru Verzar”, concurs ce va avea loc la Târgu Mureş.

Leave a Comment